De Netflix Top 10 wordt bestormd door deze intieme film met Elise Schaap

De Netflix Top 10 wordt bestormd door deze intieme film met Elise Schaap

Met 'Mijn Vader is een Vliegtuig' opnieuw een Nederlandse film in de Top 10.

Sinds afgelopen vrijdag staat The Mother bovenaan de Netflix Top 10 en het lijkt erop dat de actiethriller met Jennifer Lopez wel een tijdje in de lijst staat. Gisteren verscheen er nog een nieuwkomer in de toplijst.

Op de vijfde plaats is namelijk de Nederlandse film Mijn Vader is een Vliegtuig binnengekomen. De film uit 2021 van regisseur Antoinette Beumer wordt door Netflix omschreven als "psychologisch" en "intiem".

Geen kinderfilm
Met rollen van Elise Schaap, Hannah Hoekstra en Lisa Smit werd Mijn Vader is een Vliegtuig wat wisselend ontvangen. Op Moviemeter zien we een redelijk 2,95/5 en FilmTotaal-recensent Ruud Vos gaf 2 sterren.

"Aan Elise Schaap ligt het sowieso niet, zij doet ontzettend hard haar best. En eigenlijk is de opzet van de film kneitergoed wat dat betreft; bijster veel stevige vrouwenrollen, zoals deze, zijn er namelijk niet. Het is daarom ook extra jammer om het eindproduct te moeten afvallen," valt er onder meer in de conclusie van Ruud te lezen.

Nu op Netflix
Wil je Mijn Vader is een Vliegtuig graag kijken, dan vind je de film nu hier op Netflix.


Leugens en geheimen
Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen.

Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

NieuwsFilm

meest populair