Geen kinderfilm. Duidelijk geen kinderfilm.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Regie
Antoinette Beumer
Cast
Hannah Hoekstra, Pierre Bokma, Elise Schaap, Marcel Hensema, Thor Braun, Ariane Schluter, Lisa Smit, Maarten Heijmans, Axel Daeseleire, Liz Snoyink, Marie Louise Stheins, Stefan Rokebrand, Gürkan Küçüksentürk, Dewi Reijs, Fahd Larzaoui.
Release
24.09.2021
Release NL
30.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoinette Beumer | Scenario: Elise Schaap (Eva), Pierre Bokma (Joost), Stefan Rokebrand (Peter), Maarten Heijmans (Jonge Joost), Liz Snoijink (Willemien), Lisa Smit (Jonge Willemien), Marie-Louise Stheins (Greetje), Axel Daeseleire (Chiel), Ariane Schluter (Mevrouw Vogel), Marcel Hensema (Uitvaartondernemer), Hannah Hoekstra (Joosje), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2021

Wanneer haar moeder vroegtijdig haar verrassingsfeestje verlaat, kan Eva ook niet meer genieten van al die lieve mensen die wel gewoon zijn blijven plakken. Iets wringt, iets dieps en onbespreekbaars. Kort daarna overlijdt mam plotseling en komt meer naar boven borrelen wat niet lekker zat. Zo is er Joost, de vader van Eva, van wie alle vrienden en kennissen blijkbaar denken dat hij al decennia dood is. Maar zelf weet ze beter: hij is psychiatrisch patiënt. Waarom die geheimen? En wat zit nog meer niet lekker aan Eva's leven?

Op het eerste oog weinig: ze is succesvol in de reclamewereld en heeft een leuk gezin. Geborgenheid, zekerheid en oppervlakkig geluk alom. Maar ze blijkt er sowieso ook in het geniep al een minnaar op na te houden. Bij de voorbereidingen voor haar moeders uitvaart gedraagt ze zich ook op zijn zachtst gezegd vreemd. En als ze de woning van haar overleden moeder opruimt, komt ze erachter dat ze eigenlijk nauwelijks nog wat weet van haar eigen jeugd. Zoekt ze vervolgens naar antwoorden bij de instelling waar haar vader intern zit, dan loopt ze tegen een muur: dossiergeheim.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mijn vader is een vliegtuig

acties