De 'Spider-Verse'-films van Sony hebben geen link met het Marvel Cinematic Universe

De 'Spider-Verse'-films van Sony hebben geen link met het Marvel Cinematic Universe

De zogenaamde 'hint' blijkt een losstaande keuze te zijn geweest.

Over goed en wel twee weken verschijnt Spider-Man: Across the Spider-Verse in de bioscoopzalen. Vlak voor de release wordt nu echter een rondgaande theorie door een van de regisseurs ontkracht.

Er wordt ondertussen al genoeg gespeculeerd over welke universa de film zal gaan bezoeken, evenals de mogelijk honderden Spider-Man varianten die hun opwachting kunnen maken.

Referentie
In een van de trailers voor Across the Spider-Verse leek er een duidelijke referentie gemaakt te worden naar de gebeurtenissen uit Spider-Man: No Way Home (2021). Het gaat hier om onderstaande uitspraak van Spider-Man 2099 van acteur Oscar Isaac.

"Don't even get me started with Doctor Strange and that little nerd back on Earth-199999."

Geen aansluiting
De uitspraak is duidelijk en het betekende volgens de fans dat er een aansluiting zou worden gemaakt met het Marvel Cinematic Universe, of dat de film in ieder geval die deur open hield. Deze theorie is nu definitief ontkracht door regisseur Kemp Powers.

"De wereld van Miles Morales en Spider-Verse is niet verbonden met het Marvel Cinematic Universe of iets dergelijks," aldus Powers.

"Maar dit is een [Phil] Lord en [Chris] Miller film. We houden van een beetje plezier, we houden van een beetje meta en we erkennen de wereld waarin we deze verhalen maken. Dat is de beste manier om het uit te leggen."

Geen samenwerking
Het blijkt dus een simpele referentie te zijn die geen extra aansluitingen met het Marvel Cinematic Universe bevestigd, noch kansen op cameo's. Powers gaat zelfs nog een stapje verder en geeft aan dat de referentie zonder samenwerking met Marvel in de film is verwerkt.

"Dit is niet iets waarbij we iets deden in samenwerking met Marvel. Miles' universum, geloof me, er is genoeg om mee te werken. Die grap is een van vele, en mijn favoriete grap is er een die de mensen nog niet kennen."

Gewoon een referentie
Het lijkt er dus op dat Sony voorlopig Tom Holland's Spider-Man apart houdt in het Marvel Cinematic Universe. Powers kan in ieder geval bevestigen dat het publiek versteld zal staan van de film.

"Ik denk dat als ze het zien, ze versteld zullen staan. Het is een serieuze film, maar ook een film met veel plezier erin."

Spider-Man: Across the Spider-Verse zal vanaf 1 juni te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair