Dit historische detail was te nep voor 'Gladiator' en werd geschrapt

Dit historische detail was te nep voor 'Gladiator' en werd geschrapt

Historische details geschrapt in de uiteindelijke film.

Voor een film wordt opgenomen dan hebben er vaak al heel wat scenarioschrijvers hun oog laten gaan over het verhaal. Soms worden scripts deels herschreven en soms aangepast om bijvoorbeeld het tempo in de film te verhogen.

Dit geldt uiteraard ook voor een grote blockbuster als Gladiator van Ridley Scott. De film won in 2001 de Oscar voor Beste film en is nog steeds een veel bekeken en geliefde film.

Historisch feit geschrapt
In het oorspronkelijke scenario stond een historisch feit opgenomen over gladiatoren. De strijders in het colosseum moesten bepaalde producten aanprijzen rondom hun gevechten, een soort van reclame.

Dit onderdeel werd echter uit het scenario geschrapt omdat het te anachronistisch zou aandoen, terwijl het aanprijzen van producten door gladiatoren daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Ongeloofwaardig
Het onderdeel werd door de makers geschrapt omdat ze bang waren dat het publiek het helemaal niet zou geloven dat gladiatoren voor iets dergelijks zouden worden ingezet, in die tijd.


De film geeft uiteindelijk vooral een fascinerend beeld van het oude Rome. Acteur Russell Crowe speelt de Romeinse generaal Maximus die na het verraad van de nieuwe keizer Commodus (Joaquin Phoenix) een slaaf wordt, en later een gladiator.

Vijf Oscars
Het indrukwekkende productiedesign, de sterke acteerprestaties en de pakkende muziekscore leverde Gladiator vijf Academy Awards op, waaronder Beste film en Beste acteur (Crowe).


Het verhaal wordt vaak als intrigerend en emotioneel omschreven, met epische veldslagen en gladiatorengevechten die worden gecombineerd met een persoonlijk drama.

NieuwsFilm

meest populair