Michael J. Fox nadat hij 'Back to the Future' voor het eerst zag: "Ik kan beter meisjes versieren"

Hij had het grote succes niet zien aankomen...


Acteur Michael J. Fox is de ster van Back to the Future en dan misschien meteen al de ster van de jaren tachtig. Zijn prestatie in de iconische film wordt geprezen, maar Fox was er eigenlijk helemaal niet blij mee.

In 1985 zagen we Fox voor het eerst als Marty McFly en de film groeide uit tot een waar succes. Vandaag de dag wordt Back to the Future regelmatig bestempeld als een iconisch werk, maar daar moest de acteur wel even aan wennen.

Parkinson
In 2021 legde Fox al zijn werk neer vanwege de ziekte van Parkinson. Omdat zijn leven op film is gezet in de nieuwe documentaire STILL: A Michael J. Fox Movie, blikt hij in interviews terug op zijn carrière.

"Ik dacht dat het allemaal snel voorbij zou zijn", vertelt Fox in een interview met Empire Magazine over zijn werk in Back to the Future en Family Ties. Hij was uitgeput en verwachtte dat beide optredens slecht zouden zijn.

Meisjes versieren
Dat was natuurlijk niet het geval. "Mijn eerste gedachte toen mijn agent mij belde was dat het verschrikkelijk zou zijn. Mijn manager zei toen dat dit het grootste ding ter wereld was geworden. Mijn eerste instinct was dat ik terug naar Amerika moest gaan. Er waren tenslotte meisjes om te versieren!", aldus Fox.Ook vertelt de acteur dat hij pas later de iconische film terugzag en toen pas door kreeg dat hij echt goed is in zijn werk.

NieuwsFilm

meest populair