Disney boekt na 'Pinocchio' nóg grotere miskleun met 'Peter Pan & Wendy'

Disney boekt na 'Pinocchio' nóg grotere miskleun met 'Peter Pan & Wendy'

Je kunt deze op Disney+ streamen...

De vele live-action remakes die Disney de laatste jaren aan de lopende band uitbrengt, krijgen vaak wisselende reacties, maar bij het recente Peter Pan & Wendy is het succes wel erg ver te zoeken.

De sprookjesfilm over de vliegende jongen die nooit wil opgroeien, krijgt namelijk bar weinig erkenning. Critici toonden nog enigszins genade, maar het grote publiek lijkt de titel meedogenloos links te laten liggen.

Mijlenver verwijderd van voorgaande hits
Nog nooit scoorde een live-action remake van Disney zo verschrikkelijk slecht. Op IMDb staat voorlopig een magere 4,1 genoteerd en op Rotten Tomatoes is de dramatische publieksscore slechts 12%.

Bekende namen garanderen dus niks
Voorganger Pinocchio kreeg ook al bakken kritiek over zich heen, maar deed het met 28% wel beter. Met Peter Pan & Wendy als opvolger heeft Disney nu twee flops te pakken. Terwijl de strategie niet is veranderd:

Vertel het verhaal uit de animatieklassieker grotendeels hetzelfde na met een moderne draai en laat één grote ster het publiek trekken. Maar ook Tom Hanks (Gepetto) en Jude Law (Kapitein Haak) konden geen vuist maken.


Het is te hopen voor Disney dat het met The Little Mermaid eind deze maand stukken beter gaat. De eerste reacties zijn in ieder geval positief.

NieuwsFilm

meest populair