Deze acteur moest Aragorn spelen in 'Lord of the Rings' maar werd tot ongenoegen van iedereen ontslagen

Deze acteur moest Aragorn spelen in 'Lord of the Rings' maar werd tot ongenoegen van iedereen ontslagen

Hij had niet genoeg zelfvertrouwen.

Viggo Mortensen is misschien wel hét gezicht van de The Lord of the Rings-trilogie. De acteur speelde een uiterst belangrijke rol in alle drie de films, maar wist je dat de wereldberoemde franchise er heel wat anders uit had kunnen zien?

Mortensen heeft al heel wat topfilms gemaakt, maar wanneer je aan de acteur denkt denk je waarschijnlijk meteen aan de iconische trilogie van Peter Jackson. De regisseur had oorspronkelijk echter een andere acteur in gedachten voor de rol, namelijk Stuart Towsend.

Twijfel
Het leek er een tijdje op dat Towsend een van de hoofdrollen zou spelen in de films. Jackson wilde maar wat graag samenwerken met de acteur, maar de studio wilde hem toch eerst een auditie laten doen, waar hij zelfs voor naar Nieuw Zeeland moest gaan.

Daar trof hij de andere acteurs, maar het verliep niet allemaal van een leien dakje. Ondanks het feit dat Towsend het heel goed kon vinden met het hele team, was niet alles perfect. Towsend ging niet naar alle repetities, voornamelijk omdat hij niet erg zeker van zichzelf was.

Ontslag
De acteur vond zelf dat hij te jong was om Aragorn te spelen. Zijn onzekerheid werd het team en Jackson uiteindelijk te veel. Een week voor de opnames besloot de filmmaker hem dan ook te ontslaan.

Uiteindelijk nam Mortensen dus op het laatste moment het stokje over, maar hij was weergaloos als Aragorn. Het is dan ook lastig iemand anders voor te stellen in de rol, dus het lijkt erop dat Jackson toch wel de goede keuze heeft gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair