De maffe Willy Wonka wordt duidelijk anders in de nieuwe film met Timothée Chalamet

De maffe Willy Wonka wordt duidelijk anders in de nieuwe film met Timothée Chalamet

Een oud personage maar in een nieuw jasje.

Timothée Chalamet is pas 27 jaar oud maar is nu al een van de bekendste namen in Hollywood. De acteur scoort de ene na de andere grote rol en zal nu ook in de huid kruipen van de iconische Willy Wonka. Tijdens een recent interview laat hij zich hierover uit.

Chalamet, o.a. bekend van Dune en Call Me By Your Name, zal deze kerst te zien zijn als Willy Wonka. De acteur, zelf natuurlijk ook dus nog behoorlijk jong, zal een jonge Wonka spelen. Helaas hebben we nog niet erg veel gezien buiten een enkele afbeelding, maar nu laat Chalamet zich erover uit.

Gaaf
Zo zegt Chalamet: "Het was enorm gaaf om deze rol op me te mogen nemen. Het is gaaf om zo'n bekend personage te spelen maar dan een veel jongere versie, die dus hopelijk ook een jonger publiek zal aantrekken".

"Dit is waarom ik er zoveel zin in had. Ik weet dat er vandaag de dag veel nare en vervelende dingen gebeuren en er vaak negatief nieuws is, dus hopelijk kan deze film voor wat afleiding zorgen!"

Team
De film speelt zich af voordat Willy Wonka zijn legendarische chocolade fabriek weet te bemachtigen. Chalamet heeft dan wel de hoofdrol weten te scoren, maar ook de rest van de cast mag er zijn.

Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Olivia Colman (The Favourite), Rowan Atkinson (Mr. Bean), Sally Hawkins (The Shape of Water) en Keegan Michael Key (The Prom). De regie ligt in de handen van Paul King, o.a. bekend van Paddington.

NieuwsFilm

meest populair