Recensenten over de grote comebackfilm van Johnny Depp: "Te saai"

Recensenten over de grote comebackfilm van Johnny Depp: "Te saai"

Toch zijn er ook positieve geluiden te lezen.

Maandag is op het filmfestival van Cannes de grote 'comebackfilm' van Johnny Depp in première gegaan: het historisch drama Jeanne du Barry. Dit is wat recensenten te zeggen hebben over deze film van regisseuse Maiwenn Le Besco.

Deze Franstalige film draait om Jeanne du Barry, gespeeld door Le Besco zelf. Zij is een onwettig kind en van simpele komaf. Met haar charmes weet ze echter alsnog de harten van steeds rijke mannen te veroveren.

Gemiddelde
Op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, heeft de film op dit moment slechts een score van 57 procent - met een gemiddelde beoordeling van een 5.0.

Dat is niet een heel sterke score. Laten we eens kijken wat de critici precies te zeggen hebben.

Te braaf
Jeanne du Barry wordt door sommigen de 'comebackfilm' van Johnny Depp genoemd. Het is zijn eerste grote project na zijn veelbesproken rechtszaak tegen Amber Heard.

In het kostuumdrama speelt hij de rol van koning Louis, die een affaire krijgt met du Barry. Volgens Damon Wise van Deadline blijft Jeanne du Barry alleen 'te braaf' in het laten zien van die spanning.

"De film focust op de onstuimige affaire tussen een koning en zijn courtisane. Het is alleen jammer dat er zo weinig van die passie op beeld te zien is", aldus de recensent.

Goed werk
Volgens Peter Bradshaw van The Guardian, die gematigd positief is over het eindproduct, geeft Depp net een beetje extra aan een rol die verder niet heel interessant is.

"Zonder deze spectaculaire casting - al is Depp absoluut goed genoeg om niet als stuntcasting te worden aangemerkt - zou Louis XV niets meer dan een onaantrekkelijke suikeroom zijn".

Technisch prima
Ben Croll van IndieWire meent dat Jeanne du Barry technisch prima in elkaar zit. Volgens hem heeft Le Besco veel aandacht voor details.

"Visueel is de film puur genot. Le Besco kiest voor rustige camerabewegingen en brengt alles breed in beeld. Daardoor oogt alles erg elegant en luxueus", schrijft hij.



NieuwsFilm

meest populair