Frans kostuumdrama weet de schaduw van het gedoe eromheen niet van zich af te werpen.
play

6,0 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Historisch
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • België
113 Min Frankrijk

Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

Regie
Maïwenn
Cast
Johnny Depp, Melvil Poupaud, Maïwenn, Pierre Richard, Marianne Basler, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory, Patrick d'Assumçao, Robin Renucci, India Hair, Micha Lescot, Benjamin Lavernhe, Caroline Chaniolleau, Suzanne De Baecque, Diego Le Fur, Pauline Pollmann, Laura Le Velly, Capucine Valmary.
Release
16.05.2023
Release NL
14.09.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Maïwenn | Scenario: Nicolas Livecchi, Teddy Lussi-Modeste, Maïwenn | Cast: Maïwenn (Jeanne du Barry), Johnny Depp (Lodewijk XV), Benjamin Lavernhe (La Borde), Melvil Poupaud (Graaf du Barry), Robin Renucci (Dumousseaux), Pierre Richard (Hertog de Richelieu), Marianne Basler (Anne), Pascal Greggory (Emmanuel-Armand de Vignerot du Plessis), Caroline Chaniolleau (Madame de la Garde), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2023

Terwijl de generatie van de Franse Revolutie nog een glinstering in de ogen van de melkboer is, klimt een vrouw van lage komaf op tot het zitje naast dat van de Franse koning. Madame du Barry, voornaam Jeanne, was de courtisane van koning Lodewijk XV. Dat wil zeggen: een hofdame with benefits. Het moderne kostuumdrama Jeanne du Barry is een portret van een eigengereide vrouw en claimt een belangrijke plek voor haar in de Franse geschiedenis.

Laten we de spreekwoordelijke olifant in de kamer benoemen: Johnny Depp speelt de Franse vorst. In het publieke narratief rondom Depps vechtscheiding met Amber Heard is hij vaak aangewezen als de winnaar, maar hij blijft een controversiële mediafiguur. En wat is nou de laatste keer dat hij écht een grote rol speelde? Gezien de openlijk vijandige houding van hoofdrolspeler, schrijver en regisseur Maïwenn naar de hele MeToo-beweging voelt zijn casting vooral als een middelvinger. Maar natuurlijk kan hij ook gewoon goed acteren. Nadruk op 'kan'.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Jeanne du Barry Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Prachtige film, echt prachtig. Heeft echt indruk op me gemaakt. Fraaie rustige beelden maar zo veel......"

Jeanne du Barry

acties