Comeback van Johnny Depp in Hollywood is een feit met zijn nieuwste film

Comeback van Johnny Depp in Hollywood is een feit met zijn nieuwste film

'Jeanne Du Barry' krijgt een beperkte release in een aantal Amerikaanse theaters...

De nog steeds geliefde en (volgens velen onterecht) uit Hollywood verbannen Johnny Depp keert na jaren eindelijk terug naar de bioscopen, alleen misschien niet zo triomfantelijk als werd gehoopt.

De winst van de Pirates of the Caribbean-acteur in zijn smaadproces tegen ex-vrouw Amber Heard maakte de weg vrij voor een heropleving in het stadsdeel van glitter en glamour, hoewel de toekomst onzeker blijft.

Staande ovatie op Cannes
De meest recente rol van Depp was Koning Lodewijk XV in de Franse film Jeanne Du Barry. Deze is een bescheiden succes in het buitenland en krijgt nu alsnog een beperkte release in een aantal Amerikaanse theaters.

De beperkte release op slechts 500 schermen kan echter onopgemerkt blijven en zeker met het verschijnen van Kingdom of the Planet of the Apes een week later, lijkt de kans klein dat hij op meerdere gaat draaien.

Een loyale schare fans
Depp werkt nog steeds aan ambitieuze projecten en het is een kwestie van tijd voordat hij weer in een blockbuster opduikt. De vraag blijft of hij überhaupt geïnteresseerd is om weer in zee te gaan met de studio's die hem destijds meedogenloos lieten vallen en op de zwarte lijst gooiden.


Vooral de relatie met Disney lijkt onherstelbaar beschadigd. Regisseur Tim Burton (met wie Depp wél een goede band heeft en een lange historie aan hits) zal hem ongetwijfeld snel willen casten, alleen die werkt ook veel samen met het Huis van de Muis. Maar geld doet een hoop, dus wie weet.

NieuwsFilm

meest populair