Nieuwe 'Pink Panther'-reboot in de maak met Eddie Murphy

Nieuwe 'Pink Panther'-reboot in de maak met Eddie Murphy

Na Peter Sellers en Steve Martin is het nu aan komedie legende Eddie Murphy.

Het iconische deuntje blijft bij velen altijd even hangen in het hoofd bij het aanhoren van de filmtitel The Pink Panther. Ook het bekende animatiefiguurtje zullen velen nog wel herkennen.

Na de succesvolle filmreeks uit de jaren 60 en 70 met acteur Peter Sellers als de kolderieke inspecteur Jacques Clouseau, mocht Steve Martin de rol op zich nemen in de minder succesvolle remake uit 2006 en diens vervolg.

Nieuwe Panther
Nu lijken we een nieuwe remake te krijgen met niemand minder dan Eddie Murphy. De acteur zou in onderhandelingen zijn met MGM voor de rol van inspecteur Clouseau.

Jeff Fowler (Sonic the Hedgehog) is aangewezen als regisseur en het script voor de remake komt van schrijver Chris Bremner. Dan Lin, Jonathan Eirich, Larry Mirisch en Julie Andrews dienen als producenten.

Live-action en CGI
Bronnen melden dat de film naar verluidt een mix van live-action en CGI zal gaan bevatten en het verhaal een buddy cop concept als uitgangspunt heeft, waarbij Clouseau en het gelijknamige animatiefiguurtje als duo samen moeten gaan werken om de misdaad op te lossen.

Het animatiefiguurtje Panther was voornamelijk te zien in de opening credits van de films, maar wist tevens enige bekendheid te vergaren, met een eigen animatieserie als gevolg. Nu lijkt het figuurtje dus voor het eerst als een personage in de film ingezet te gaan worden.

In ontwikkeling
De Pink Panther-reboot bevindt zich naar het schijnt nog volledig in de ontwikkelingsfase, en een releasedatum of verder nieuws hoeft men binnenkort dus nog niet te verwachten.

NieuwsFilm

meest populair