Deze opvallende film lanceerde 40 jaar geleden de markante acteur Nicolas Cage

Deze opvallende film lanceerde 40 jaar geleden de markante acteur Nicolas Cage

Het begon zeer kleinschalig voor de iconische acteur.

Nicolas Cage heeft tot nu toe een zeer bijzondere carrière achter de rug en dit lijkt hij niet te willen veranderen. Wat men misschien niet meer weet, is dat de acteur zijn speelfilmdebuut maakte in een absolute klassieker.

Cage speelde namelijk de rol van 'Brad's Bud' in Fast Times at Ridgemont High. Dit was een ontzettend kleine rol, maar desalniettemin lanceerde het de carrière van de inmiddels iconische acteur.

Fast Times
De 17-jarige Cage, die toen nog zijn echte naam Nicolas Coppola gebruikte, deed oorspronkelijk auditie voor een veel prominentere rol in de film. Het was eigenlijk de bedoeling dat hij Brad Hamilton zou spelen, maar zijn leeftijd en vreemde improvisaties tijdens zijn auditie zorgden ervoor dat hij een veel kleinere rol kreeg.

Cage zei er zelf het volgende over: "Ik moet wel 10 of 11 keer auditie hebben gedaan voor de rol van Judge Reinhold. Ik was minderjarig, dus ik kon het niet krijgen omdat ik niet zoveel uren kon werken."

Jaren 80
Na het debuut van Cage kreeg hij in de rest van de jaren 80 een stuk meer rollen en werd hij een steeds prominentere naam in de filmwereld. Grote films waarin hij die tijd speelde zijn o.a. Raising Arizona, Vampire's Kiss en Moonstruck.


Dit succes is dus allemaal deels te danken aan de bovenstaande scène. Dat is natuurlijk bijzonder, hij is namelijk maar een paar seconden te zien.

Cage
Na zijn debuut besloot de acteur om zijn achternaam onofficieel te veranderen van Coppola naar Cage. Tijdens de opnames van Fast Times at Ridgemont High vond hij het namelijk erg hinderlijk dat zijn collega's constant grapjes maakten over het feit dat hij het neefje is van Francis Ford Coppola.


Hij besloot dus de naam 'Cage' te gebruiken als zijn artiestennaam. De naam is geïnspireerd door het Marvel-personage Luke Cage en de avant-garde componist John Cage.

NieuwsFilm

meest populair