De populariteit van 'Fast & Furious' neemt per film snel af

De populariteit van 'Fast & Furious' neemt per film snel af

Box office-opbrengsten blijven dalen in de reeks.

Morgen weten we hoe succesvol de box office-start is van Fast X. De elfde film in de reeks ging prima van start aan de wereldwijde box office met $69 miljoen tijdens de eerste twee dagen en $7,5 miljoen tijdens de nachtelijke voorpremières in de States.

Toch blijkt de filmreeks per deel steeds iets minder populair te worden onder het grote publiek. Zo daalt het openingsweekend in de States al een tijdje van het hoogtepunt van $147,2 miljoen van Furious 7 (2015) tot naar verwachting slechts zo'n $58 miljoen voor Fast X.


Wereldwijde score
Ook de eindscores dalen fors. Dit is op zich niet gek aangezien Furious 7 met $1,5 miljard enorm scoorde, mede door het overlijden van Paul Walker. Deel acht The Fate of the Furious kwam nog tot ruim $1,2 miljard en deel negen F9 noteerde in het coronajaar 2021 nog $726,2 miljoen.

Opvallend is dat de opbrengst in de States enorm afneemt en dat is vaak geen goed teken voor de toekomst van een filmreeks. Het voordeel is dat Fast X in China draait.

Fast X
In de States opende Fast X met een degelijke $7,5 miljoen in de donderdag- op vrijdagnacht. Dit is wat mager. Guardians of the Galaxy Vol. 3 kwam nog tot $17,5 miljoen.

Mogelijk weet de peperdure film, met een budget van $340 miljoen, nog richting het miljard te kruipen nu de bioscopen wereldwijd weer allemaal open zijn, maar het evenaren van deel 7 en 8 zit er niet in.



NieuwsFilm

meest populair