Furious 7 (2015)

Vengeance hits home

Van Paul Walkers dood is bijzonder weinig te merken in dit zevende deel... tot het einde zich aandient.
play

6,8 details

  • 137 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • China
  • Japan
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten

Nadat ze Owen Shaw en zijn crew verslagen hebben, kunnen Dominic Toretto, Brian O’Connor en de rest van de crew weer naar de Verenigde Staten terugkeren. Eindelijk is er weer de mogelijkheid om een gewoon leven te leiden. Maar Owens oudere broer, Ian Shaw is uit op wraak en brengt de levens van de hele crew in gevaar. Nadat ze horen van Hans dood, gaat de crew er op uit om de man die één van hun leden vermoordde te grazen te nemen, voordat hij zijn slag kan slaan.

Alt titel
Furious 7, Furious Seven
Regie
James Wan
Cast
Jason Statham, Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Gal Gadot, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Luke Evans, Elsa Pataky, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Ludacris, Lucas Black, John Brotherton.
Budget
$ 190.000.000
Opbrengst
$ 1.506.249.360
Release
03.04.2015
Release NL
02.04.2015
Release DVD
04.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: James Wan | Cast: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O'Conner), Michelle Rodriguez (Letty Ortiz), Jordana Brewster (Mia Toretto), Jason Statham (Deckard Shaw), e.a.| Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2015

The Fast and the Furious is zonder twijfel een van de meest opvallende filmfranchises van deze eeuw. Wat ooit begon met een iets te duidelijk naar Point Break gemodelleerde maar niet onverdienstelijke film over straatracen, is in de voorbije veertien jaar uitgegroeid tot een uiterst lucratieve reeks die inmiddels al zeven films beslaat. Waar normaal gesproken de rek er na een paar delen wel uit is en weinig moeite meer wordt gedaan om nog enige vernieuwing aan te brengen, heeft deze serie zich na enkele matige films vanaf het vijfde deel bijzonder goed herpakt. Minstens zo bijzonder is dat de primaire cast van de eerste film die aanvankelijk snel verdween, terugkeerde voor het vierde deel en definitief bleef hangen, waarna ook diverse bijrolvertolkers uit eerdere delen een vaste plek kregen.

Een van die bijrolspelers is Sung Kang, wiens personage Han voor het eerst opdook in het derde deel, getiteld Tokyo Drift. Dat dit personage in die film overleed, weerhield de makers er niet van om hem te laten terugkeren in het vierde, vijfde en zesde deel, wat heeft gezorgd voor een ongewone chronologie die je niet snel zou verwachten bij een pretentieloze actiefilmreeks als deze. Tokyo Drift was bedoeld om de franchise in een nieuwe richting te sturen nadat hoofdrolspelers van het eerste uur Paul Walker en Vin Diesel hun heil elders hadden gezocht. Toen beide heren terugkwamen en de reeks kon terugkeren naar de basis, werd het Japanse uitstapje gelaten voor wat het was. Het werd echter nooit volledig genegeerd; diverse keren werd ernaar gehint dat Han vroeg of laat naar Tokyo zou gaan en tegen het einde van deel zes gebeurde dat eindelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (75)

Furious 7 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Shifty777

"...[quote=Glennekeeeee]dan moet je toch met de intentie naar de film gegaan zijn om er op te letten w......"

pmw84

"...[quote=Frietgezicht]Ze liepen 5 minuten voor het einde bij een film die bijna 2,5 uur duurt de zaal......"

Frietgezicht

"...[quote=pmw84]Mensen liepen de zaal uit na dat Vin Dieselhey gevecht aanging met de Helicopter [......"

Furious 7

acties