Waarom stopte 'Fast en Furious' niet gewoon na 'Furious 7'?

Het was dan het absolute hoogtepunt geweest voor de franchise.

De dood van Paul Walker in 2013 bleek een enorme impuls voor de Fast en Furious-franchise. Waar deel zes uit midden 2013 nog tot $788,7 miljoen kwam, eindigde Furious 7 - waarin Walkers personage Brian O'Conner afscheid nam van de franchise - op zo'n $1,5 miljard. Waarom was dit niet gelijk het laatste deel?

In gesprek met Collider ging scriptschrijver Chris Morgan in op de reden waarom ze na Furious 7 door zijn gegaan met de reeks met ondertussen zelfs een spin-off.

"Het had het einde van de franchise kunnen zijn. We hebben er ook even over nagedacht. 'Misschien moeten we het met rust laten, er met een mooi moment afscheid van nemen,' en we maakten gezamenlijk de afspraak om niet terug te keren tenzij we een verhaal zouden hebben dat iets dramatisch anders deed. Iets dat het waard zou zijn om gemaakt te worden." En zo geschiedde...

Hoe dacht Walker er zelf over?
In één van zijn laatste interviews met Collider zei Walker het volgende: "Nou, de studio wil waarschijnlijk 8, 9 en 10. Ik word 50. Zelfs als 7 faalt, dan komt er ten minste deel 8. Dat is een zekerheidje."

De andere hoofdrolspeler Vin Diesel beroept zich vaak op de wens van Walker dat de serie door zou gaan en er werd uiteindelijk afgesproken om een nieuwe trilogie te maken, die verder niet "dramatisch anders" lijkt te zijn dan bijvoorbeeld F7. Of wel? In 2021 en 2022 verschijnen deel 9 en 10.

NieuwsFilm

meest populair