Hoe realistisch zijn de 'Fast & Furious' stunts eigenlijk?

Zijn Toretto en zijn familie superhelden of zou het in het echte leven ook zo kunnen gaan?

Wouter Drummen 29 oktober 2020 08:29 in Algemeen
De Fast & Furious franchise zit boordevol bizarre stunts. Het is dan vaak ook lastig voor te stellen dat het echt zou kunnen gebeuren, laat staan dat de personages er elke keer weer zonder ook maar een schrammetje vanaf komen. Een natuurkundige neemt nu verschillende stunts onder de loep, om erachter te komen hoe realistisch de stunts eigenlijk zijn.

De natuurkundige is kwestie, Diandra Leslie-Pelecky, analyseert meerdere stunts, zoals o.a. verschillende Fast & Furious 6 stunts, waarin Dominic Toretto met zijn auto door een vliegtuig heen rijdt of het moment wanneer Dom Lenny redt door zich over een brug te katapulteren. Er komen echter ook stunts in voor van andere films, zoals o.a. een stunt uit Furious 7, wanneer een auto tussen twee wolkenkrabbers 'vliegt'. Bekijk het filmpje hieronder.Vervolgen
Er komen sowieso nog drie Fast & Furious delen. Een tijd lang werd gedacht dat er nog maar twee films zouden komen, om dan te stoppen na de tiende film, maar recentelijk werd nog bekend gemaakt dat er ook nog een elfde film komt. De kans is natuurlijk groot dat er eveneens nog sequels zullen komen, zoals Hobbs and Shaw. De franchise is dan ook gigantisch lucratief, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat studio Universal ermee zal stoppen zolang dat het geval is.

NieuwsFilm