Furious 6 (2013)

All roads lead to this

Meer van hetzelfde, maar daardoor niet minder onderhoudend.
play

6,7 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Japan
  • Spanje
130 Min Verenigde Staten

In het zesde deel van de Fast and Furious-franchise staan Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en hun team opnieuw aan de verkeerde kant van de wet wanneer ze een grote overval plannen in de straten van Europa. FBI agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit hun echter op de hielen om deze misdaad voorkomen.

Alt titel
Furious 6
Regie
Justin Lin
Cast
Dwayne Johnson, Vin Diesel, Gal Gadot, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Luke Evans, Elsa Pataky, Jordana Brewster, Gina Carano, Sung Kang, Ludacris, Joe Taslim, Kim Kold, Clara Paget.
Budget
$ 160.000.000
Opbrengst
$ 788.679.850
Release
24.05.2013
Release NL
23.05.2013
Release DVD
17.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Lin | Cast: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Dwayne Johnson (Luke Hobbs), Michelle Rodriquez (Letty Ortiz), Gina Carano (Harley), Luke Evans (Shaw), Jordana Brewster (Mia Toretto), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2013

Bij langlopende filmseries heeft het weinig zin om het nieuwste deel te beoordelen als een op zichzelf staande film. De reeks in kwestie heeft zijn – vaak jarenlange – commerciële succes te danken aan een specifieke formule en zal daar weinig van afwijken. Hierdoor worden deze series vaak genres op zich. Dat geldt zeker voor de Fast and Furious-reeks. Fans weten precies wat ze van een nieuw deel kunnen verwachten en de makers doen er alles aan om aan die verwachtingen te voldoen. In dit zesde deel zijn de bekende onderdelen van de reeks dan ook weer goed vertegenwoordigd: een vette soundtrack, schaars geklede dames en natuurlijk een hoop blikschade.

Het niet noemenswaardige plot is niet veel meer dan een herhaling van 2 Fast 2 Furious. Opnieuw zien Dom en Brian zich genoodzaakt een samenwerking met de politie aan te gaan om hun vrijheid terug te krijgen. De grootste motivatie voor Dom is echter Letty, die nog in leven blijkt te zijn en voor crimineel Shaw werkt, weer thuis te brengen en de familie compleet te maken. Terwijl deel zes zich juist met deze verhaallijn had kunnen onderscheiden van zijn voorgangers door de verhoudingen op scherp te zetten, blijft dit conflict onderbelicht. De personages hebben na vijf films nog steeds de diepgang van een kofferbak en Rodriquez lijkt met haar immer stuurse blik enige ontwikkeling van dit plot actief tegen te werken.

videotrailers & clips

alle artikelen (38)

Furious 6 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus]De zesde film in de reeks reeds. Veel heeft het allemaal niet meer te maken met de op......"

Banned

"...[quote=Glennekeeeee]is dat dan een simpele oplossing? Hobbs ging achter dom en zijn bende aan die op......"

Glennekeeeee

"...[quote=Banned]Ja je zegt het zelf machtige politie agent... Weer zon simpele oplossingen. Als het le......"

Furious 6

acties