Onverwachte connectie tussen 'Schindler's List' en Disney-klassieker 'Aladdin'

Onverwachte connectie tussen 'Schindler's List' en Disney-klassieker 'Aladdin'

Robin Williams speelde een grote rol bij beide blockbusters.

Steven Spielberg heeft natuurlijk al heel wat pareltjes gemaakt. Een van zijn beste films is toch wel Schindler's List, maar deze is ook behoorlijk donker. Gelukkig kon de regisseur rekenen op de hulp van Robin Williams.

De film uit 1993 gaat over de Duitse zakenman Oksar Schindler (weergaloos neergezet door Liam Neeson). Tijdens het Nazi-regime besluit hij zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden, in de hoop er zo veel mogelijk te kunnen redden.

Bekijk de trailer hieronder.



Lastig
Ondanks het feit dat de film er zeker mag zijn, was het geen makkelijk project om te maken. Ook op de set was het vaak behoorlijk naargeestig. Spielberg vroeg zijn goede vriend Robin Williams op hulp.

De acteur, o.a. bekend van Good Will Hunting, kwam naar de set om grapjes te maken en hield meerde komedieshows voor de cast en crew. Vaak genoeg maakte Williams gebruik van de speaker zodat iedereen zijn verhalen meekreeg.

Opvallend
Wat vooral speciaal is: dit werd opgeslagen en teruggeluisterd. Sommige van Williams' grapjes waren zo goed en leuk dat deze werden gebruikt voor Disney's Aladdin, waarin hij te horen is als Genie. Bekijk hieronder een leuke scène van de Disney klassieker.



NieuwsFilm

meest populair