Quentin Tarantino onthult dat een van 'zijn personages' is overleden: "Hij is dood"

Quentin Tarantino onthult dat een van 'zijn personages' is overleden: "Hij is dood"

Tragedie in Hollywood.

Quentin Tarantino deelde onlangs het 'tragische' nieuws dat Rick Dalton, Leonardo DiCaprio's personage in Once Upon a Time in Hollywood, op 90-jarige leeftijd is overleden.

Tarantino's Video Archive Podcast deelde het nieuws via Twitter.

Rick Dalton
Dalton brak (in de wereld van Once Upon a Time in Hollywood) door met de serie Bounty Law. Hierna verscheen hij in films als The 14 Fists of McCluskey en de western Tanner. Hij was zelfs in de running voor Steve McQueens rol in The Great Escape, maar dit kwam er uiteindelijk niet van.



Het is geen geheim dat Tarantino er van houdt om de wereld van Once Upon a Time in Hollywood uit te breiden, zo bracht hij vorig jaar nog een aanvullend boek uit.

DiCaprio
Rick Dalton is natuurlijk een fictief personage, maar Leonardo DiCaprio kreeg wel een Oscarnominatie voor zijn acteerwerk. Later dit jaar is de topacteur te zien in Martin Scorseses Killers of the Flower Moon.

Die film werd verleden week voor het eerst vertoond tijdens het filmfestival van Cannes. Sommige critici vinden zelfs dat DiCaprio hierin zijn beste acteerwerk ooit levert, wat gezien zijn eerdere werk wel wat zegt.

NieuwsFilm

meest populair