Onvergetelijke Disney-klassieker krijgt een stevige remake vol bloed en gore

Disney's Assepoester wordt omgetoverd tot een horrorfilm met afschuwelijke doden.


Er lijkt een nieuwe trend in Hollywood aanstaande: De horror make-over van klassieke kinderverhalen. Eerder was er al Snow White: A Tale of Terror en Pinocchio's Revenge en recentelijk nog Winnie the Pooh: Blood en Honey. Nu is het de beurt aan Disney's klassieker Assepoester.

In een exclusief interview met Bloody Disgusting legt regisseuse Louisa Warren (Cannibal Cabin) uit wat we kunnen verwachten: "Dit is een ongelooflijk unieke draai aan de Assepoester, die we allemaal kennen en liefhebben. Er zullen enkele echt afschuwelijke moorden plaatsvinden door haar karakter. Ik denk dat de liefhebbers van bloederige scènes iets leuks te wachten staat."

Bloederige versie
Het script voor de film, getiteld Cinderella's Curse, werd geschreven door Harry Boxley (Mary Had A Little Lamb). De cast bestaat uit Kelly Rian Sanson (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), Chrissie Wunna (Croc!) en Danielle Scott (Winnie The Pooh - Blood and Honey).

De opnames voor de horrorfilm beginnen volgende maand in het Verenigd Koninkrijk. De officiële release staat gepland voor oktober 2023.

Disney make-overs
Slechts acht jaar geleden bracht Disney nog een 'live-action' versie van Cinderella uit. Deze film betekende het begin van succesvolle 'live-action' verfilmingen van Disney, waaronder de recente release van The Little Mermaid.

Bekijk hier de trailer voor Cinderella uit 2015:NieuwsFilm