Winnie the Pooh: Blood and Honey
Tijd om je jeugdnostalgie te verpesten!
play

2,5 details

  • 84 Min
  • Horror
  • Verenigd Koninkrijk
84 Min Verenigd Koninkrijk

Tijdens zijn jeugd raakte Christoffer Robinson bevriend met Winnie de Poeh, Knorretje en hun vrienden, speelde spelletjes en voorzag hen ook van eten. Naarmate hij ouder werd, werden deze bezoeken schaarser, net als de voedselvoorraad, waardoor Poeh en de anderen steeds hongeriger en wanhopiger werden. Toen Christoffer naar de universiteit ging, stopte de bezoeken helemaal, waardoor ze volledig verwilderd en losgeslagen werden. Poeh en Knorretje werden zelfs zo wanhopig dat ze besloten Iejoor te offeren als hun maaltijd. Nu is Christoffer samen met zijn vrouw teruggekeerd naar het bos, in de hoop haar aan zijn oude vrienden voor te stellen. Poeh is hier niet van gediend en zint nu op wraak én mensenvlees... Krijgt Christoffer Poeh nog op het juiste pad?

Regie
Rhys Frake-Waterfield
Rhys Frake-Waterfield
Cast
Natasha Tosini, Amber Doig-Thorne, Maria Taylor, May Kelly, Danielle Scott, Danielle Ronald, Chris Cordell, Natasha Rose Mills, Paula Coiz, Bao Tieu, Craig David Dowsett, Marcus Massey, Gillian Broderick, Richard Harfst, Nikolai Leon, Mark Haldor, Frederick Dallaway, Nikolai Leon, Richard D. Myers, Jase Rivers, Simon Ellis.
Release
26.01.2023
Release NL
15.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rhys Frake-Waterfield | Scenario: Rhys Frake-Waterfield | Cast: Nikolai Leon (Christopher Robin), Paula Coiz (Mary Robin), Craig David Dowsett (Winnie the Pooh), Chris Cordell (Piglett), Maria Taylor (Maria), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2023

Na bijna een eeuw is Winnie de Poeh eindelijk publiek domein. Disney heeft nu niet meer de exclusieve (film)rechten op de gele knuffelbeer. Dus wordt er meteen een bloederige horrorfilm van gemaakt. Oorspronkelijk zou de film, met een budget van slechts enkele tienduizenden dollars, maar één bioscoopvoorstelling in de VS krijgen. Maar nadat de marketingcampagne viraal ging, krijgt deze duidelijke 'meme'-film alsnog een wereldwijde release.

De film opent met een aantal griezelig minimalistische tekeningen, die een kort overzicht geven van de relatie tussen Christopher Robin en Poeh & co. Net als in veel andere Winnie de Poeh-verhalen verlaat Christopher zijn vriendjes om naar school te gaan. Maar ditmaal gaat Christopher studeren en keert niet terug. Om niet te verhongeren, gaan Poeh en zijn vrienden op jacht naar mensenvlees. Het gevolg: een extreem bloederige horrorfilm.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

Winnie the Pooh: Blood and Honey Nieuwsberichten