Het 'Poohniverse' is een zekerheid: horrorversies van Peter Pan, Pinocchio en meer in één film

Het 'Poohniverse' is een zekerheid: horrorversies van Peter Pan, Pinocchio en meer in één film

Na meerdere solo-films zal er een 'Avengers-achtige' film verschijnen met alle bekende animatiefiguren.

Vorig jaar kwam de horrorfilm Winnie-the-Pooh: Blood and Honey uit. Niet alleen komt hier later deze maand een vervolg op uit, er wordt nu zelfs gewerkt aan een heus 'Poohniverse'. Dit betekent dat er nog de nodige horroradaptaties van geliefde animatiefilms zullen volgen.

Ondanks het feit dat de eerste Blood and Honey rampzalige cijfers scoort (een 2,9 op IMDb en zelfs een 3% op Rotten Tomatoes) en 7 Razzies won, was de box-office van de griezelfilm wel overtuigend. Tegenover een budget van slechts 100.000 dollar bracht deze meer dan 5 miljoen dollar op.

Vervolg
Niet zo heel gek dus, dat later deze maand Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 uitkomt. Deze nachtmerrie variant van het normaal gesproken zo schattige gele beertje gaat sowieso nog terugkeren, want het Poohniverse is nu een zekerheid.

Producent Scott Chambers, die eveneens de rol van Christopher Robin in het vervolg zal vertolken, laat zich er nu over uit: "We gaan er een universe van maken. Ik heb hier altijd al van gedroomd, een film waar alles en iedereen inzit: Leatherface, Hellraiser, Chucky en meer".

Plan
Chambers vervolgt: "Ik dacht: 'Hier zal het toch nooit van komen'. Maar dit lijkt er behoorlijk veel op. We gaan films maken met Peter Pan, Pinocchio en Bambi, die elkaar tegenkomen en knettergekke dingen meemaken".

Poohniverse: Monsters Assemble (2025) [2896x4096] by Mariano Mattos
byu/Practical_God inMoviePosterPorn

"Al deze films spelen zich af in dezelfde wereld, om uiteindelijk toe te werken naar 'Poohniverse: Monsters Assemble', onze eigen Avengers-film. Verwacht ook personages als Mad Hatter en Sleeping Beauty. Het wordt echt heel gaaf!"

NieuwsFilm

meest populair