Jennifer Lawrence vecht terug tegen de Taliban: "hart gaat tekeer"

Jennifer Lawrence's nieuwe documentaire onthult de verborgen realiteit achter de Taliban.


Actrice Jennifer Lawrence heeft in het geheim gewerkt aan een documentaire over de Taliban. De documentaire, getiteld Bread & Roses, gaat over drie vrouwen die leven in het door Taliban overgenomen gebied.

Toen de Taliban in 2021 de controle overnamen in Afghanistan, voerden zij een strikt regime in. De religieuze regels schreven voor dat vrouwen niet mochten deelnemen aan veel sectoren, waaronder het onderwijs.

Ander verhaal
De aankomende film is gemaakt door Excellent Cadaver, het productiebedrijf dat is opgericht door Lawrence en haar vriendin Justine Ciarrocchi. De film werd in het geheim geschoten door filmmakers in Afghanistan.

Over de documentaire vertelde Lawrence aan de BBC: "Mijn hart ging tekeer toen ik zag hoe deze vrouwen de Taliban trotseerden. Je ziet deze kant van het verhaal, vrouwen die terugvechten, niet elke dag in het nieuws en het is een belangrijk onderdeel van onze film en de verhalen van deze vrouwen."

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence is vooral bekend van haar rollen in de The Hunger Games-trilogie. Voor haar rol in Silver Linings Playbook won ze een Oscar voor beste actrice. De laatste jaren heeft ze in minder films gespeeld en zich meer gericht op haar gezin.

Onlangs beleefde de film zijn première in Cannes.NieuwsFilm