The Hunger Games (2012)

The World Will Be Watching

Dit geslaagde eerste deel van een nieuwe jeugdtrilogie speelt nog erg op safe. Het extra cachet komt van de uitstekend acterende hoofdrolspelers.
play

7,1 details

  • 142 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
142 Min Verenigde Staten

De Hongerspelen speelt zich af in de verre toekomst waarin de Verenigde Staten zijn opgedeeld in 12 districten die allen onder bewind staan van een centrale overheid. Elk jaar dwingt deze overheid elk district om twee kinderen te kiezen die moeten deel nemen aan de live op tv uitgezonden Hongerspelen, een gevecht op leven en dood die naast eer en glorie ook voedsel oplevert voor het winnende district. Jennifer Lawrence speelt de rol van de 16-jarige Katniss Everdeen, die furore maakt tijdens De Hongerspelen.

Regie
Gary Ross
Cast
Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Josh Hutcherson, Stanley Tucci, Wes Bentley, Rhoda Griffis, Willow Shields, Sandra Ellis Lafferty, Judd Lormand, Paula Malcomson, Anthony Reynolds, Dwayne Boyd, Sandino Moya, Raiko Bowman.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 691.210.692
Release
23.03.2012
Release NL
22.03.2012
Release DVD
21.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie:Gary Ross | Cast: Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Wes Bentley (Seneca Crane), Donald Sutherland (President Snow), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), e.a.| Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2012

Na het immense succes van Harry Potter en de Twilight-reeks is het de droom van menig studiobaas om de rechten van een populaire kinderboekenreeks binnen te slepen. De jeugdliteratuur is in relatief korte tijd weer een belangrijke melkkoe voor de filmindustrie geworden. De nadruk ligt hierbij vaak op fantasy. Dat een succesvolle boekenreeks niet altijd een garantie is voor een succesvolle verfilming werd wel duidelijk bij missers als Eragon en The Golden Compass. The Hunger Games van Suzanne Collins was de volgende op de lijst om verfilmd te worden. Blijkbaar hadden de makers er zoveel vertrouwen in dat tijdens de opnames het vervolg Catching Fire al in productie werd genomen.

Het uitgangspunt van Collins’ trilogie is dan ook veelbelovend. Hoofdpersoon is de zestienjarige Katniss Everdeen die leeft in het fictieve Panem, de nieuwe naam van het totaal verwoeste Noord-Amerika in een nabije toekomst. Het rijk is onderverdeeld in districten, waarvan nummer dertien door een opstand compleet werd verwoest. Als straf moeten de overgebleven twaalf gebiedsdelen elk jaar een jongen en een meisje leveren die deel moeten nemen aan de Hongerspelen. In deze overlevingsstrijd zijn alle middelen geoorloofd en mag slechts één winnaar eenzaam op het erepodium verschijnen. Als haar kleine zusje wordt aangewezen om namens haar district uit te komen in de Spelen, biedt Katniss zich aan om haar plaats in te nemen. Ze moet het onder meer opnemen tegen bakkersjongen Peeta, die uit hetzelfde district afkomstig is.

alle artikelen (29)

The Hunger Games Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Eigenlijk is het verhaal achter de hunger games nog niet zo slecht. Een kleine elite die de domme ma......"

hansbeer

"...Op mij kwam de film ook nogal jeugdig over, met een absurd verhaal eigenlijk, vond 'm dus ook niet s......"

nick84

"...[quote=JamesBond]Voor kinderen? Nee, tuurlijk O+[/quote] Ik bedoelde er ook niet hele kleine kind......"

The Hunger Games

acties