Recensie

The Hunger Games (2012)

Dit geslaagde eerste deel van een nieuwe jeugdtrilogie speelt nog erg op safe. Het extra cachet komt van de uitstekend acterende hoofdrolspelers.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Arjan Welles om 21:38 in RECENSIES
The Hunger Games poster
Regie:Gary Ross | Cast: Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Wes Bentley (Seneca Crane), Donald Sutherland (President Snow), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), e.a.| Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2012

Na het immense succes van Harry Potter en de Twilight-reeks is het de droom van menig studiobaas om de rechten van een populaire kinderboekenreeks binnen te slepen. De jeugdliteratuur is in relatief korte tijd weer een belangrijke melkkoe voor de filmindustrie geworden. De nadruk ligt hierbij vaak op fantasy. Dat een succesvolle boekenreeks niet altijd een garantie is voor een succesvolle verfilming werd wel duidelijk bij missers als Eragon en The Golden Compass. The Hunger Games van Suzanne Collins was de volgende op de lijst om verfilmd te worden. Blijkbaar hadden de makers er zoveel vertrouwen in dat tijdens de opnames het vervolg Catching Fire al in productie werd genomen.

Het uitgangspunt van Collins’ trilogie is dan ook veelbelovend. Hoofdpersoon is de zestienjarige Katniss Everdeen die leeft in het fictieve Panem, de nieuwe naam van het totaal verwoeste Noord-Amerika in een nabije toekomst. Het rijk is onderverdeeld in districten, waarvan nummer dertien door een opstand compleet werd verwoest. Als straf moeten de overgebleven twaalf gebiedsdelen elk jaar een jongen en een meisje leveren die deel moeten nemen aan de Hongerspelen. In deze overlevingsstrijd zijn alle middelen geoorloofd en mag slechts één winnaar eenzaam op het erepodium verschijnen. Als haar kleine zusje wordt aangewezen om namens haar district uit te komen in de Spelen, biedt Katniss zich aan om haar plaats in te nemen. Ze moet het onder meer opnemen tegen bakkersjongen Peeta, die uit hetzelfde district afkomstig is.

De kandidaten worden gedropt in een bosrijke omgeving waar het volk van Panem ze op de voet volgt. De Hongerspelen zijn namelijk een media-event waar John de Mol zijn vingers bij zou aflikken. Dit is dan ook de krachtigste component van de boekentrilogie van Collins, al worden de mogelijkheden die dit biedt niet ten volste benut. Het begint al met het charmeoffensief voorafgaand aan de Spelen, waarmee de kandidaten het volk voor zich moeten zien te winnen. De underdog heeft zoals wel vaker een streepje voor. De producenten van de Spelen schromen niet om in te grijpen als de wedstrijd niet helemaal verloopt zoals ze gehoopt hadden. Zo trekken ze met gemak een blik roofdieren open of sturen ze een serie vuurballen op de deelnemers af.

Zowel de media als de politiek bemoeien zich flink tegen de uitschakelrace aan. Pleasantville-regisseur Gary Ross had op het venijn van de politiek en de media wel wat meer mogen doorpakken. Zo had hij het verhaal voor een bredere doelgroep geschikt kunnen maken. Het wringt vooral in de volwassen rollen, die niet helemaal goed uit de verf komen. President Coriolanus Snow (vast geen toevallige verwijzing naar de machtsbeluste Romeins staatsman) heeft psychopathische en sadistische trekjes, die in de vervolgen hopelijk wat meer de ruimte krijgen. Spelleider Seneca Crane komt tot twee keer toe met wel erg gemakkelijke oplossingen naarmate de wedstrijd ten einde loopt.

Deze lauwe invullingen worden echter grotendeels gecompenseerd door de rol van Stanley Tucci als gevierd televisiepresentator, die er alles aan doet om het volk te laten meesmullen van de wedstrijd. Door zijn belachelijke kostuum en kapsel kijken we met gemak heen. Ross heeft daarnaast het grote geluk dat hij getalenteerde jonge acteurs voor de hoofdrollen heeft weten te strikken. Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson laten na hun gevarieerde vertolkingen in zowel mooie kleine drama’s als commerciële producties zien dat ze ook een blockbuster als The Hunger Games kunnen opwaarderen. Vooral Lawrence schittert in de rol van doelbewuste heldin, die niet alleen maar haar op de tanden heeft, maar ook de twijfels en angsten van elke normale puber.

Collins’ plot is in wezen behoorlijk wreed, maar dit wordt uitermate voorzichtig ingekleurd. De volwassen rollen zijn nog het minst zwart-wit, maar gradaties in goed of slecht zijn er bij de jongeren nauwelijks. Een van Katniss’ geduchte tegenstanders draait met gemak zijn tegenstander de nek om, maar zelf komt onze heldin er met relatief schone handen vanaf. Ze hoeft weinig moeite te doen om haar concurrentie uit te schakelen, want de oplossingen komen haar dikwijls aanwaaien. Dit is illustratief voor de veilige aanpak van Collins, die zelf meeschreef aan het scenario. Elke denkbare afbreuk van de sympathie van de hoofdpersonen wordt uit de weg gegaan. The Hunger Games is spannend en origineel, maar bovenal risicomijdend. Hopelijk vormt het slechts de opmaat voor een steviger vervolg.

50 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TheFirst

Avatar

Woohoe! Eindelijk beseffen mensen dat The Hunger Games niet lijkt op Twilight. :) Ik wil niet zeggen dat iedereen dat dacht, maar ik ben toch wel opgelucht dat er mensen zijn die dat wel dachten, en nu van gedachten zijn veranderd.

Het klink misschien een beetje raar, maar ik vreesde namelijk dat de film slechte recensies zou krijgen, omdat mensen het als een soort 'nieuwe Twilight' zouden zien. Gelukkig is dat dus niet het geval :)

En trouwens, over het geweld in de boeken: de boeken volgen Katniss' oogpunt, dus we zien alleen wat zij ziet. Ondertussen gebeuren er echter een heleboel andere gruwelijke dingen, en ik denk dat ze die in de films wel gaan laten zien, aangezien we Katniss niet de hele tijd volgen.

In deze film zijn ook een aantal scene's toegevoegd die niet in het boek zaten en niet met Katniss te maken hadden, maar die ondertussen wel gebeurde.

benjamin

Avatar

berepoot123 "whoo ze beginnen samen te spannen zo weet ge wie der commentaar geeft die der toe doet en wie niet"


En toch heeft hij wel een punt, je kunt gewoon geen films beoordelen die nog niet uit zijn en je dus nog niet gezien hebt. Heeft trouwens niks met samenspannen te maken, dat is al vaker gezegd (ook tegen Banned zelfs).

Banned

Avatar

berepoot123 "zo slecht ziet die film er toch niet uit
eragon en the golden compass vond ik ook niet slecht en vond ik spijtig dat er geen vervolg op kwam"


Eragon was, om in de sfeer van die drol film te blijven, een DRAAK van een film!!! Een van de slechtste ooit gemaakt!!! Van slechte acteurs, tot dwaas verhaal, belachelijk monatage met elke keer slow motion shot die nergens op sloegen, lelijke muziek, Gewoon slecht! Golden Compass vond ik wel meevallen. Jammer dat er geen vervolgen kwamen. De andee boeken waren redelijk goed en duister.

PKP

Avatar

Banned "Wat wel nog steeds heel erg goed is voor dit soort film."

I know, wil er alleen mee zeggen dat die ratings nog flink kunnen zakken. Over een week, na de release, bijvoorbeeld.

Banned

Avatar

berepoot123 "ik ook maar Banned vind toch elke film slecht"


Ja hoor... Daarom dat ik heel wat films goed beoordeel.

Banned

Avatar

PKP "Moet wel zeggen dat de ratings op RottenTomatoes bijvoorbeeld al gedropped zijn van 94% naar 90%., Ondanks dat wil ik deze film toch wel zien, net als Chronicle."


Wat wel nog steeds heel erg goed is voor dit soort film.

benjamin

Avatar

Chrischzz "Bij Eragon had ik echt het gevoel dat ik naar een fan-film aan het kijken was met een mix van alle fantasy genres die er zijn..

Beetje LotR, beetje D&D, beetje van dit en van dat.."


Bij Eragon had ik vooral de indruk dat ik naar een soort film zat te kijken die gewoon keek bij andere films zonder zelf met iets origineel aan te komen. Jonge held vindt belangrijk voorwerp, er wordt gesproken van verbonden tussen elfen, mensen en dwergen, er is een boze tovenaar, vieze wezens worden gestuurd om de jonge held op te sporen, wijze leermeester helpt hem,.... Weinig origineel script dus en bovendien erg matig verfilmd.

OT: Veel goede recensies voor deze Hunger Games, ben wel benieuwd.

SunChaser

Avatar

Net gezien en ik dacht een meidenfilm te zien maar was een goed gemnaakte en spannende film. Vooral mooi gefilmd, 90 procent vanaf de schouder, met shots van 1 seconde. Heel flitsend allemaal. Wel was Katniss wat braaf in de arena.

PRIME

Avatar

Ik moet eerlijk zeggen dat de boeken redelijk 'mild' zijn, pas wanneer je echt een 'ontwikkelde' lezer bent zal je de diepe laag achter het verhaal vinden.

Ik hoop vooral dat ze de sfeer en de thrill van het boek te pakken houden, in het boek veranderde het namelijk ook nooit in een bloedbad maar kwamen de deaths onverwacht.

Verder gingen de boeken ook meer over de psychologische afbreuk van personages en de wereld.

berepoot123

Avatar

Ijsbrant "Berepoot123. Tis ook wel een beetje vreemd als ge The Avengers een 10/10 geeft als die nog niet eens in de zalen is.
En Banned heeft voor mij gelijk want er worden meer slechte dan goede films gemaakt."

whoo ze beginnen samen te spannen zo weet ge wie der commentaar geeft die der toe doet en wie niet

berepoot123

Avatar

Zo slecht ziet die film er toch niet uit
eragon en the golden compass vond ik ook niet slecht en vond ik spijtig dat er geen vervolg op kwam

Nickoftime

Avatar

Behoorlijk toffe film. Goed verhaal, mooie beelden en goed gebruik van geluid/muziek. Heb alleen de intro als net iets te langdradig ervaren en het einde zag ik wel aankomen.

PKP

Avatar

Net terug van de film. Ben wel een beetje teleurgesteld, mede doordat ik misschien met te hoge verwachtingen ben gaan kijken en ook de boeken niet heb gelezen.

Veel dingen snapte ik niet, dus hopelijk kan iemand mij hierbij helpen. Kan zijn dat ik toevallig een keer met mijn ogen knipperde waardoor ik het heb gemist hoor, mijn excuus alvast daarvoor.

1. Die vriend van Katniss in het begin, is dat haar vriendje? Een vriend? Friend-zoned? Niet echt duidelijk wie hij nu precies is, buiten om dat ze elkaar kennen dan.
2. Wat is het nut van die opgedirkte dame die bij de District 12 mensen zat? Wat is haar rol buiten het aanwezig zijn en de nodige opmerkingen maken?
3. Waar kwam dat vuur ineens vandaan in dat bos? En waar kwamen die honden vandaan? Het leek alsof die gewoon uit de grond gecreerd werden. Sloeg echt werkelijk nergens op en maakt het er niet bepaald geloofwaardiger op.

Buiten die vragen nog een aantal dingen die naar mijn mening niet echt logisch waren, of niet goed in beeld werden gebracht. De momenten van een 'shaky-camera' waren nogal vervelend, waardoor je de nodige actie niet echt meekreeg.

Nee. ik denk dat het boek lezen een stuk duidelijker was geweest, maar dat verwacht ik niet bij een filmadaptatie.

Een 6'je voor de film, met een bonuspunt voor Jennifer Lawrence. Dus een 7.

berepoot123

Avatar

Banned "De meesten lezen hier ook wat ze willen lezen. Ik ben niet altijd negatief..."

ha nee?

TheFirst

Avatar

Hij heeft een rating van 93% op Rotten Tomatoes. Ik ben blij dat het zo'n goede film schijnt te zijn. Hopelijk overtuigd dit een heel aantal mensen die nog steeds denken dat het een soort 'Twilight' is.

Wel jammer dat het zo veilig is, maar als je kijkt naar de vervolgen hebben ze genoeg kansen dit te veranderen :P

Ik ben benieuwd..

jaime91 "The Golden Compass heb ik niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen maar ik vind Eragon ook niet eens zo heel slecht."


Ik vind persoonlijk beide films redelijk te pruimen, áls je de boeken niet hebt gelezen. Zodra je die hebt gelezen besef je pas wat een slechte verfilmingen het zijn en wat voor potentie ze hadden. Vooral Eragon heeft op veel fronten de plank misgeslagen.

LuCos

Avatar

sickboy1984 "Nou ja, een tweede deel is op een enkele uitzondering na altijs slechter dan deel 1. Aangezien deel 1 al heel slecht was, dan is die 1 meer dan terecht ;-)"


Oke, een beetje offtopic nu misschien.
Maar wat was er dan ZÓ ontzettend slecht aan Avatar? Persoonlijk vond ik het nog best een vermakelijke film. Goed in elkaar gezet. Niet origineel (maar dat kun je van enorm veel films zeggen, en die krijgen op de een of andere manier wel hogere score door de 'critici'.
Het enige waar ik mij enorm aan stoorde bij Avatar was de marketing. Verkondigen dat het de beste film is/wordt en die hele 3D gedoe er om heen. Tof dat het is ontwikkeld, maar er werd daar een beetje teveel mee gepronkt. James Cameron is een arrogante man, ook daar kan ik niet vaak tegen. Maar de film zelf was toch niet slecht? Mensen hebben het over Pocahontas verhaal. En daar stoor ik mij ook aan. Ja, misschien lijken de verhaallijnen veel op elkaar. Maar serieus, tegenwoordig lijken alle verhalen op elkaar? Er zijn geloof ik ook maar 7 (misschien iets meer of minder) verhalen die je kunt vertellen, meer zijn er gewoon niet. Logisch dus dat er sommige films op elkaar gaan lijken, qua verhaal.

Toch maar een beetje on-topic.
Deze film vond ik dus goed, misschien nét iets beter dan het boek. (in het boek vind ik namelijk sommige karakters, zoals Katniss zelf, niet altijd heel denderend om te lezen) Ik ben nu bezig met boek 2, en die vind ik toch eigenlijk al een stuk minder. De insteek opzich zelf is wel goed, vind ik, en zal ook zeker de hele reeks uitlezen.

sickboy1984

Avatar

Banned "aahn ja dat. Ja de verleiding was te groot toen. Maar als ik het kan verwijden. Zou ik het doen."


Nou ja, een tweede deel is op een enkele uitzondering na altijs slechter dan deel 1. Aangezien deel 1 al heel slecht was, dan is die 1 meer dan terecht ;-)

KevinGrin

Avatar

Dus... Geen Twilight met een andere titel?

Banned

Avatar

berepoot123 "maar als ge nooit goede commentaar geeft zet er dan niets op hé"


De meesten lezen hier ook wat ze willen lezen. Ik ben niet altijd negatief...

berepoot123

Avatar

Banned "Ja hoor... Daarom dat ik heel wat films goed beoordeel."

maar als ge nooit goede commentaar geeft zet er dan niets op hé

berepoot123

Avatar

Chrischzz "Bij Eragon had ik echt het gevoel dat ik naar een fan-film aan het kijken was met een mix van alle fantasy genres die er zijn..

Beetje LotR, beetje D&D, beetje van dit en van dat.."

ik ook maar Banned vind toch elke film slecht

jaime91

Avatar

KevinGrin "Dus... Geen Twilight met een andere titel?"

Moet je dat nu nog vragen? Lees de recensie dan heb je je antwoord. Of nee check de trailer dan zul je zien dat hier geen glittervampieren en gayweerwolven in zitten.

Lijkt me een toffe film dit , alleen jammer en zonde dat ze te vaak te veilige paden bewandelen. Toch wil ik deze film heel graag zien en sta ik er stiekem van te kijken dat deze film echt zo goed schijnt te zijn. Ik ben zeer benieuwd!

SunChaser

Avatar

Maar is t een beetje Battle Royall light?

bobocad

Avatar

Banned "Ja bon ik ga nu enorm positief zijn. Ik ben net terug van The Hunger Games en het is een zeer goeie film!"

:-S
FT leden, bel het ziekenhuis op. Banned voelt zich niet helemaal lekker. Het woordje positief is gevallen. :+

LuCos

Avatar

Ik ben zeer benieuwd naar deze film. Het verhaal vond ik namelijk zo interessant dat ik de boeken ben gaan lezen. Maar wat er in de recensie staat, over dat spelleider Serena Crane soms met makkelijke oplossingen komt, is ook in het boek een aantal keren het geval met de personage's. Ze komen soms te gemakkelijk 'per toeval' ergens onderuit. Dit vind ik dan ook een van de zwaktes van het boek.
Desalniettemin ben ik benieuwd hoe het verhaal op beeld zou uitpakken. Interessante acteurs, waaronder Woody Harrelson.

Goed, boekverfilmingen van fantasy zijn inderdaad niet altijd succesvol. En daarbij was Eragon inderdaad een van het meest genanste boekverfilming ooit. Het boek zelf was namelijk best vermakelijk, niet denderend origineel, maar wel meeslepend. Over een drakenrijder, wie wilt dat nou niet zijn. Maar de film was echt tenenkrommend om te zien. Een walgelijke kop had die hoofdrol, die in het boek veel 'echter' en normaal was. Maar nu ga ikophouden met Eragon, tgaat namelijk op The Hunger Games.

Banned

Avatar

benjamin "Er was toch al commentaar omdat je Avatar 2 nu al 1/10 hebt/had gegeven."


aahn ja dat. Ja de verleiding was te groot toen. Maar als ik het kan verwijden. Zou ik het doen.

PKP

Avatar

LuCos "1. Het is gewoon een vriend, maar in het boek begint ze in de arena te twijfelen of ze wat voor hem voelt of niet. Vooral nadat ze met die Peeta heeft gerommeld
2. Zij moet de tributen uit district 12 begeleiden. Vooral hoe ze moeten gedragen in het capitool
3. Het verhaal speelt zich in de toekomst af. Net als in de film Children of Men heb je dus bepaalde dingen waar technich wij heel vooruit zijn, zoals in het Capitool en sommige dingen gewoon nog heel slecht zijn, zoals District 12. Nu hebben de spelmakers dit gecreeerd. Het vuur in de arena om Katniss naar een andere plek toe te sturen (zodat het voor de kijkers in het capitool spannender is omdat er meer actie in zit) Die honden zijn eigenlijk, in het boek, een soort mutanten van de overleden tributanten. net als het vuur door spelmakers gemaakt om de climax (de finale van het spelprogramma) lekker aan te dikken. De arena kunnen ze dus aansturen en aanpassen zoals de spelmakers het willen. ze kunnen he tlaten regenen, sneeuwen, zon laten schijnen wanneer ze willen
Alleen deze laatste zat, na mijn idee, wel gewoon duidelijk in de film.
En inderdaad die shaky camera was echt heel vervelend soms."

Oke, helder. Heb vanochtend het boek besteld, dus hopelijk brengt dat meer duidelijkheid plus de kans dat ik de vervolgen ook wil lezen (vrij uniek, want ik lees vrijwel nooit boeken).

Vooral de uitleg over de honden die de gestorven deelnemers uit het verleden moeten voorstellen is echt iets totaal nieuws. Hadden ze van mij wel mogen uitleggen. Maar ik begrijp er dus uit dat de spelmakers op een of andere magische wijze de invloeden kunnen beheersen? Dus, zomaar vuur creëren wanneer men daar zin in heeft.

Las ook ergens dat die honden blijkbaar onder het terrein zaten, in luiken, wat voor mij verklaart waarom ze zomaar uit de grond kwamen schieten, letterlijk.


Vind het overigens ook best jammer dat je niet echt een connectie kon krijgen met de kandidaten. Dus nogmaals; hopelijk kan het boek hierbij helpen.

Bedankt voor de uitleg!

LuCos

Avatar

PKP "Oke, helder. Heb vanochtend het boek besteld, dus hopelijk brengt dat meer duidelijkheid plus de kans dat ik de vervolgen ook wil lezen (vrij uniek, want ik lees vrijwel nooit boeken). "


Geen dank! :) Ben trouwens zelf bezig met boek 2. Het is vrij simpel geschreven boek, wat lekker weg kan lezen, maar soms ietwat te snel verloopt. Net als de film gewoon vermakelijk. Boek 2 vind ik toch net iets minder dan boek 1, tot nu toe.

SJRSVLDT

Avatar

Ik weet het niet, maar braaf begon Harry Potter? en hoe 'braaf' eindigde het? Hopelijk worden de andere delen dan wel iets heftiger in dat opzicht.

Jonathancrane

Avatar

Ja, ik vond de trailer die uitgebracht niet echt goed, weinig spanning en veel langdradige dialoog momenten. Maar ik hoorde ook al van Bloody-Disgusting dat dit de aanrader van de week is, dus ik zal deze nu zeker gaan kijken.

KevinGrin - Nee, dit is geen Twilight. Je zou blij moeten zijn dat er een film is over de 100 miljoen budget die goeie recensies krijgt.

LuCos

Avatar

PKP "
Veel dingen snapte ik niet, dus hopelijk kan iemand mij hierbij helpen. Kan zijn dat ik toevallig een keer met mijn ogen knipperde waardoor ik het heb gemist hoor, mijn excuus alvast daarvoor.

1. Die vriend van Katniss in het begin, is dat haar vriendje? Een vriend? Friend-zoned? Niet echt duidelijk wie hij nu precies is, buiten om dat ze elkaar kennen dan.
2. Wat is het nut van die opgedirkte dame die bij de District 12 mensen zat? Wat is haar rol buiten het aanwezig zijn en de nodige opmerkingen maken?
3. Waar kwam dat vuur ineens vandaan in dat bos? En waar kwamen die honden vandaan? Het leek alsof die gewoon uit de grond gecreerd werden. Sloeg echt werkelijk nergens op en maakt het er niet bepaald geloofwaardiger op.

Buiten die vragen nog een aantal dingen die naar mijn mening niet echt logisch waren, of niet goed in beeld werden gebracht. De momenten van een 'shaky-camera' waren nogal vervelend, waardoor je de nodige actie niet echt meekreeg.
."


1. Het is gewoon een vriend, maar in het boek begint ze in de arena te twijfelen of ze wat voor hem voelt of niet. Vooral nadat ze met die Peeta heeft gerommeld
2. Zij moet de tributen uit district 12 begeleiden. Vooral hoe ze moeten gedragen in het capitool
3. Het verhaal speelt zich in de toekomst af. Net als in de film Children of Men heb je dus bepaalde dingen waar technich wij heel vooruit zijn, zoals in het Capitool en sommige dingen gewoon nog heel slecht zijn, zoals District 12. Nu hebben de spelmakers dit gecreeerd. Het vuur in de arena om Katniss naar een andere plek toe te sturen (zodat het voor de kijkers in het capitool spannender is omdat er meer actie in zit) Die honden zijn eigenlijk, in het boek, een soort mutanten van de overleden tributanten. net als het vuur door spelmakers gemaakt om de climax (de finale van het spelprogramma) lekker aan te dikken. De arena kunnen ze dus aansturen en aanpassen zoals de spelmakers het willen. ze kunnen he tlaten regenen, sneeuwen, zon laten schijnen wanneer ze willen
Alleen deze laatste zat, na mijn idee, wel gewoon duidelijk in de film.
En inderdaad die shaky camera was echt heel vervelend soms.

Chrischzz

Avatar

Bij Eragon had ik echt het gevoel dat ik naar een fan-film aan het kijken was met een mix van alle fantasy genres die er zijn..

Beetje LotR, beetje D&D, beetje van dit en van dat..
Banned "Eragon was, om in de sfeer van die drol film te blijven, een DRAAK van een film!!! Een van de slechtste ooit gemaakt!!! Van slechte acteurs, tot dwaas verhaal, belachelijk monatage met elke keer slow motion shot die nergens op sloegen, lelijke muziek, Gewoon slecht! Golden Compass vond ik wel meevallen. Jammer dat er geen vervolgen kwamen. De andee boeken waren redelijk goed en duister."

enricovv

Avatar

Lijkt me een leuke film, alleen het lijkt me een eentje soft.

benjamin

Avatar

Banned "Wat is er tegen mij gezegd geweest ? Ik kan even niet volgen ?"


Er was toch al commentaar omdat je Avatar 2 nu al 1/10 hebt/had gegeven.

Ijsbrant

Avatar

berepoot123 "ha nee?"


Berepoot123. Tis ook wel een beetje vreemd als ge The Avengers een 10/10 geeft als die nog niet eens in de zalen is.
En Banned heeft voor mij gelijk want er worden meer slechte dan goede films gemaakt.

TheFirst

Avatar

Ik vond het een erg goede film, maar ik ben dan ook een fan van de boeken.

Ik moet alleen wel toegeven dat de aanloop naar de Spelen best lang duurt. Dit is ook zo in het boek, maar ik had verwacht dat ze het in de film wat hadden ingekort. Toch vond ik het nog wel vermakelijk.

Ook vond ik op sommige momenten het camerawerk wat afleidend. Dit is natuurlijk gedaan voor de sfeer, maar ik vond het soms net iets té.

Hoe dan ook, een zeer goede boekverfilming die sommige dingen zelfs toevoegd.

Oké, nog één puntje van kritiek: ik vond dat het hele gedoe met het dertiende district niet zo goed werd uitgelegd. Nu weet ik dat dat belangrijker wordt in de vervolgen, maar op een gegeven moment in de film hebben ze het over 13 districten, maar door de hele film heen zijn er maar 12 deelnemende districten. De mensen met wie ik naar de film was snapte dat ook niet helemaal, en ik vermoed dat de meeste mensen die de boeken niet hebben gelezen dat dus ook wel zullen hebben.

En voor de mensen die willen weten wat er nu aan de hand is met het 13e distict (mogelijke spoiler, al leggen ze dat wel uit in het eerste boek): het district is 'uitgeroeid' tijdens de opstand.

Darthmar

Avatar

The Hunger Games gister gezien en ik was totaal verrast van het niveau van de film en het verhaal dat het de hele avond nog in mijn hoofd rond spookte. En dat is lang geleden dat ik een film niet uit mijn hoofd kon zetten en back to business kon gaan. Ik ben nu wel erg benieuwd naar deel 2. Mischien ga ik wel een 2e keer kijken over een paar weken maar deze film komt in ieder geval in mijn collectie.

Ik overweeg zelfs de boeken te gaan lezen ondanks dat het in de ik-vorm geschreven boeken zijn. Daar hou ik niet zo van.

Ook positief weer eens een film in 2D zien.

Angelater

Avatar

Lijk bijna de enigste hier te zijn die deze film zwaar vond tegenvallen, en ik verwachtte er niet eens wat van.

Banned

Avatar

Ja bon ik ga nu enorm positief zijn. Ik ben net terug van The Hunger Games en het is een zeer goeie film! Realistisch, volwassen, top acteerwerk van Jennifer Lawrence, goeie soundtrack, een plot dat staat als een huis + een nagelbijtende spanning, knappe regie! Klein minpuntje. Het schokkende camerawerk. Het geeft de film stijl maar tijdens de actie toch iets teveel van het goeie. Maar zeker geen makke verfilming, zeker niet de zoveelste fantasy tiener pulp en vooral Géén twilight!! The Hunger Games is verre van te vergelijken met twilight, Hopelijk mag The Hunger Games het fantasy genre nieuw leven inblazen!

Hel1

Avatar

Ik heb net boek 3 uit.
Erg spannend, kon bijna niet stoppen.Gebeuren aardig wat onverwachte dingen in zoals finnick die dood gaat
wel raar dat er geen hongerspelen zijn maar het wordt niet erg gemist
Vond de film best wel goed. Alleen het stuk in de Arena het wel wat langer gemogen.

chewy

Avatar

Dit is echt zo film waarbij je in slaap val
in de bios :Z ,,,,,, dat denk ik dan

ernie09

Avatar

Ik heb hem nog niet gezien, ken de boeken ook niet, maar ben erg benieuwd naar aanleiding van de diverse trailers en de reacties hier.

Ik lees alleen wel overal dat het zo origineel is, maar het klinkt mij erg als the Running Man. Ik vind het een tof concept hoor, en dat maakt ook niets uit, maar ik heb nog nergens die vergelijking gehoord. Is het alleen de 'live, door de makers te beïnvloeden klopjacht' dat overeen komt? En is die jacht 'an sich' de enige paralel, of is er nog meer?

Benieuwd naar jullie reacties. Bedankt vast.

LuCos

Avatar

Banned "Ja bon ik ga nu enorm positief zijn. Ik ben net terug van The Hunger Games en het is een zeer goeie film! Realistisch, volwassen, top acteerwerk van Jennifer Lawrence, goeie soundtrack, een plot dat staat als een huis + een nagelbijtende spanning, knappe regie! Klein minpuntje. Het schokkende camerawerk. Het geeft de film stijl maar tijdens de actie toch iets teveel van het goeie. Maar zeker geen makke verfilming, zeker niet de zoveelste fantasy tiener pulp en vooral Géén twilight!! The Hunger Games is verre van te vergelijken met twilight, Hopelijk mag The Hunger Games het fantasy genre nieuw leven inblazen!"


Ik heb hem ook vandaag gezien. Een weetje Banned. Ik ben het bijna NOOIT met jou eens. Maar dit keer is jou mening EXACT dezelfde die ik ook heb.
Ontzettend goed acteerwerk van Jennifer Lawrence! En ontzettend realistisch in het genre. Je gelooft het meteen.
En inderdaad dat minpuntje, het schokkende camerawerk wat vooral in het begin veel te erg is. Soms leek het een te aangezette schokken in camerawerk. Ik heb, zoals ik eerder had vermeld, het boek gelezen. En de film is redelijk trouw aan het boek, met natuurlijk hier en daar wat (slimme) veranderingen.

En oh ja. Ik ben verliefd geworden op Jeniffer Lawrence. Misschien zijn het de lentekriebels.

jaime91

Avatar

berepoot123 "zo slecht ziet die film er toch niet uit
eragon en the golden compass vond ik ook niet slecht en vond ik spijtig dat er geen vervolg op kwam"

The Golden Compass heb ik niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen maar ik vind Eragon ook niet eens zo heel slecht. Maar een vervolg hoeft van mij nou ook weer niet zo direct, ik denk eerder dat hier over een paar jaar een remake van komt die hopelijk toch veel beter zal zijn. Ik denk namelijk dat uit Eragon veel meer te halen was,aardige film ja maar kan veeel beter.En volgens mij heeft die film ook niet zo gek veel opgebracht.

KevinGrin

Avatar

jaime91 "Moet je dat nu nog vragen? Lees de recensie dan heb je je antwoord. Of nee check de trailer dan zul je zien dat hier geen glittervampieren en gayweerwolven in zitten.

Lijkt me een toffe film dit , alleen jammer en zonde dat ze te vaak te veilige paden bewandelen. Toch wil ik deze film heel graag zien en sta ik er stiekem van te kijken dat deze film echt zo goed schijnt te zijn. Ik ben zeer benieuwd!"


Was ook meer bedoeld als opluchting, dat dit niet weer zo'n zwijmelreeks wordt met te knappe hoofdrolspelers en gillende meiden ... Gelukkig is dat het niet :)

Banned

Avatar

Ik had liever iets stevigers verwacht... Was daar al bang voor dat het te braaf zou zijn. Die risico's die zijn gemeden mochten heus van mijn in de film mogen zitten. Zoals het hoofdpersonage dat haar handen weinig moet vuil maken om sympathie bij het publiek op te wekken. Laat dat toch weg. Dat maakt je personage interessant. Maar ik ga het toch eens zien;

Chrischzz

Avatar

SJRSVLDT "Ik weet het niet, maar braaf begon Harry Potter? en hoe 'braaf' eindigde het? "Ik vond Harry Potter's einde erg braaf..


Of bedoel je niet het hele einde, maar even daarvoor..
Tja.. in vergelijking met deel 1 was het wel hard, al werd er niets van enige casualties getoont hè? Behalve een melding dat ze er niet meer bij waren.. Er werd geloof ik niemand echt onscreen afgemaakt of de ledematen eraf gehakt en door de gehaktmolen gedraaid..

Banned

Avatar

benjamin "En toch heeft hij wel een punt, je kunt gewoon geen films beoordelen die nog niet uit zijn en je dus nog niet gezien hebt. Heeft trouwens niks met samenspannen te maken, dat is al vaker gezegd (ook tegen Banned zelfs)."


Wat is er tegen mij gezegd geweest ? Ik kan even niet volgen ?

PKP

Avatar

Moet wel zeggen dat de ratings op RottenTomatoes bijvoorbeeld al gedropped zijn van 94% naar 90%., Ondanks dat wil ik deze film toch wel zien, net als Chronicle.

jaime91

Avatar

TheFirst "Ik vind persoonlijk beide films redelijk te pruimen, áls je de boeken niet hebt gelezen. Zodra je die hebt gelezen besef je pas wat een slechte verfilmingen het zijn en wat voor potentie ze hadden. Vooral Eragon heeft op veel fronten de plank misgeslagen."

Ja en daar gaat het mis want ik heb het boek niet gelezen. Misschien had ik hem dan inderdaad nog iets beter gevonden maar hij had me dan ook nog meer kunnen teleurstellen. Het is en blijft een film die ik bestempel als net niet.

The Hunger Games

acties