Arjan Welles


Arjan Welles
1,10K

Recensies

12,07M

Views

Recensent bioscoopfilms, streamingfilms
Schrijft sinds 2012 voor FilmTotaal

Auteur Arjan Welles is al ruim twintig jaar actief in de filmjournalistiek en schrijft voor uiteenlopende media recensies, interviews en beschouwende artikelen en achtergrondartikelen. Voor FilmTotaal en SerieTotaal verzorgt hij recensies en interviews.

Achtergrond en focus
Het kan raar lopen in het leven en daar is Arjan zeker een voorbeeld van. In zijn studententijd ontdekte Arjan zijn liefde voor films en schreef hij ook zijn eerste recensies. Die rechtenstudie maakte hij af, maar is nooit als jurist aan de slag gegaan. Arjan is van mening dat een recensent niet vies moet zijn van welke genre dan ook. Al is het niet gelijk zijn kopje thee, het is ook een uitdaging om buiten je comfortzone te treden; dan ontdek je de mooiste pareltjes. Hij vindt dat een recensent met een professionele blik moet kunnen beoordelen of een productie goed in elkaar zit, los van persoonlijke smaak. Gevoel mag nooit afgestompt raken, films of series kunnen nog altijd beroeren en ontroeren.

Favoriete genres en films
Arjan heeft een grote liefde voor het werk van Alfred Hitchcock, Hayao Miyazaki en David Lynch en is een bewonderaar van het uiteenlopende werk van Steven Spielberg. Hij is een enorme Star Wars-fan en houdt verder van mooi drama, sciencefiction, nagelbijtende thrillers en heeft slechte horrorfilms als guilty pleasure. Daarnaast houdt hij van klassiekers en de wereldcinema. Arjan probeert zo veel mogelijk Japanse films mee te pakken, omdat hij al enige jaren een poging doet om de Japanse taal onder de knie te krijgen.


Neem contact op met Arjan Welles

LaatsteRecensies