Zangeres Tina Turner overleden: uit welke films kennen we haar?

Zangeres Tina Turner overleden: uit welke films kennen we haar?

Mad Max en nog veel meer.

Zangeres Tina Turner is vandaag overleden op 83 jarige leeftijd. Ze was al langer ziek en overleed na een lang ziekbed in haar huis in Küsnacht in Zwitserland. Naast zangeres was ze ook actrice.

Turner speelde in haar carrière in meerdere films. Ze speelde daarin regelmatig haarzelf, maar ze speelde ook fictieve personages.


Tina Turner, als actrice
Nadat ze als zichzelf te zien was in de film Taking Off speelde ze in de film Tommy uit 1975 het personage The Acid Queen. Haar grootste rol volgende tien jaar later.


In 1985 was ze namelijk te zien als Aunty Entity in de derde Mad Max-film Mad Max Beyond Thunderdome met Mel Gibson. Ze won voor haar aandeel de NAACP Image Award for Outstanding Actress in a Motion Picture.


In 1993 was ze te zien in de actiekomedie Last Action Hero met onder meer Arnold Schwarzenegger. Turner was kort te zien als de burgemeester van Los Angeles, in de faux-film Jack Slater III.


Queen of Rock 'n Rol
Uiteraard is 'de Queen of Rock 'n Roll' ook bekend van vele muzikale hits, zoals Private Dancer, What's love got to do with it en Simply The Best.

In 2021 verscheen nog de docufilm Tina en 1993 was er de biopic What's Love Got to Do with It waarin Angela Bassett in de schoenen van Turner stapte.



NieuwsFilm

meest populair