Margot Robbie over haar "niet sexy" Barbie: sommige mensen zullen dat wel vinden

Ze wil niet dat de pop als 'sexy' gezien wordt.


De nodige filmfanaten kunnen niet wachten op de nieuwe Barbie-film van Greta Gerwig. Hierin is de hoofdrol weggelegd voor Margot Robbie, die zich tijdens een recent interview uitlaat over het project.

De actrice wordt de laatste maanden bedolven onder de complimenten, aangezien de meeste mensen zich geen betere Barbie kunnen voorstellen. Robbie geeft echter wel toe dat er ook mensen zijn die Barbie haten en dat ze daar probeert zo goed mogelijk mee om te gaan.

Reactie
Zo zegt de actrice: "We willen met deze film natuurlijk eer aandoen aan Barbie. Zij is een merk op zich en bestaat al 60 jaar, dus daar moet je goed en voorzichtig mee omgaan. Ik weet echter ook dat sommigen Barbie helemaal niks vinden, of nog sterker, haar zelfs haten".

"Deze mensen hebben echt een probleem met Barbie, dus wij moesten daar ook een 'antwoord' op vinden. Greta en ik kregen veel vrijheid voor het project, maar er was ook een enorme druk op onze schouders om er iets moois van te maken. Warner Bros. en Mattel wilden dan ook alles weten".

Plannen
Robbie vervolgt: "Er werd ons gevraagd: "Wat is jullie plan? Wat gebeurt er in het verhaal? Waar gaat het over? Wat gaat Barbie zeggen?" Er waren echt talloze vragen, maar voor ons was het in ieder geval belangrijk om haar niet te seksualiseren"

"Barbie is een pop. Ze heeft geen voorplantingsorganen. Zij heeft dus ook geen seksuele gevoelens, maar ze wordt wel geseksualiseerd. Ze is echter nooit sexy. Dat kunnen sommige mensen wel vinden, maar daar gaat het bij Barbie niet om. Als ze een kort roze broekje draagt doet ze dat omdat ze dat leuk vindt, niet zodat mensen haar achterwerk kunnen zien".NieuwsFilm