Nederlandse Netflix-abonnees ontvangen eerste mails over "​​delen tussen huishoudens"

Maar volgt er ook een straf als je geen actie onderneemt?


Netflix wil komende periode een einde maken aan het delen van accounts tussen familieleden en vrienden. Waarschijnlijk op basis van het IP-adres wordt gekeken of jij je account met iemand buiten je huishouden deelt.

Als je dit doet, dan wordt je verzocht om een abonnement af te sluiten voor een "extra lid". Uiteraard levert het Netflix weer extra geld op en nieuwe leden. Een extra lid kost bij de introductie 3,99 euro per maand.

Mail naar abonnees
Ook in Nederland worden de abonnees nu geïnformeerd met als eerste de tekst: "Je Netflix-account is bedoeld voor jou en de mensen waar je mee woont (je huishouden)."

Ook wordt aangegeven dat je je geen zorgen hoeft te maken als je Netflix gebruikt "wanneer je onderweg of op reis bent". Dan kun je gewoon - zonder extra kosten - films en series op Netflix kijken.

Twee opties
Mocht je wel met iemand buiten je huishouden Netflix willen delen, dan biedt Netflix twee opties aan: 1. Draag een profiel over of 2. Koop een plek voor een extra lid.

Beide opties kun je zelf regelen in de Netflix-omgeving. Opvallend is dat Netflix in de mail geen persoonlijke details geeft over het delen van het desbetreffende account. Op dit moment is Netflix enkel aan het informeren.NieuwsFilm