Gerard Butler weet waarom 'Plane' zo'n "geweldig goede film" is geworden

Een geloofwaardige actiefilm volgens de hoofdrolspeler.


Gerard Butler zou eigenlijk ook wel heel goed in een Expandables-film kunnen spelen, want de acteur speelt al jarenlang in de ene na de andere actiefilm. Ondanks het feit dat niet elk project een succes genoemd kan worden, is een van zijn meest recente films in zijn ogen een van zijn beste.

Het gaat hier om de actiefilm Plane, die op Amazon Prime te bekijken is. Butler, o.a. bekend van 300, Law Abiding Citizen en Olympus Has Fallen, speelt de hoofdrol in de film. Hij kruipt in de huid van piloot Ray Torrance, wiens vliegtuig tijdens een zware storm beschadigd raakt en hij een noodlanding moet maken.

Probleem
Het gaat echter van kwaad naar erger, want Ray en zijn passagiers komen terecht in een oorlogsgebied. Meedogenloze militanten hebben het op de passagiers gemunt en ontvoeren zowat iedereen, maar hier wil Ray een stokje voor steken.

Helemaal alleen staat hij er echter niet voor, want in zijn vliegtuig zat een levensgevaarlijke crimineel die ook heeft weten te ontsnappen. Ray besluit met hem samen te werken, in de hoop iedereen te kunnen redden. Bekijk de trailer hieronder.Geloofwaardig
Butler geeft nu aan dat toen hij het script voor de eerste keer las hij meteen wist dat hij goud in handen had. Zo zegt de acteur: "Ik geloof echt in dit verhaal. Je merkt dat er veel tijd en energie is in gestopt".

"Je wil niet dat mensen de film kijken en zeggen: "Oh, dat komt wel heel goed uit" en "Dat is ongeloofwaardig" of nog "Dat was totaal niet grappig". Dat is niet het geval hier. We proberen van elke scène het beste te maken, maar wel dat het geloofwaardig en realistisch blijft. Dat maakt deze film zo goed!"

NieuwsFilm