Tragisch: Jonge actrice Samantha Weinstein overleden op 28-jarige leeftijd

De familie deelde het nieuws als eerst.


Tragisch nieuws uit de filmwereld. Actrice Samantha Weinstein, o.a. bekend van Carrie en Babar and the Adventures of Badou, is overleden op 28-jarige leeftijd.

Dit nieuws werd als eerste gedeeld door haar familie op Instagram. In het bericht werd onthuld dat Weinstein 14 mei is overleden als gevolg van complicaties van een zeldzame vorm van eierstokkanker.

Lang gevecht
De actrice onthulde zelf al in januari 2021 dat ze een spoedoperatie moest ondergaan om een enorme cyste te verwijderen waardoor ze ook een van haar eierstokken had moeten laten weghalen. Helaas bleef de kanker en is dit haar fataal geworden.

Zo leest het statement van de familie: "Sam is op 14 mei om 11:25 overleden, omringd door haar dierbaren in het ziekenhuis. Na 2 en een half jaar behandeling aan kanker en een leven lang reizen over de wereld, het inspreken van talloze animatiefilmpersonages, het maken van muziek en het meeste maken van haar leven begint ze nu aan haar volgende avontuur".

Carriere
Ondanks het feit dat Weinstein maar 28 jaar oud is geworden, had ze toch al een behoorlijk indrukwekkende carriere achter de rug. Ze brak al door als kindsterretje op 6-jarige leeftijd en was vervolgens te zien in films als Siblings, Ninth Street Chronicles en The Stone Angel.

Haar grootste succes was waarschijnlijk toch wel Big Girl uit 2006. Hiervoor won ze namelijk de ACTRA Award waardoor ze de jongste winnares ooit werd. Naast acteren was Weinstein dus ook nog actief als zangeres en gitarist, voornamelijk voor de band Killer Virgins.

NieuwsFilm

meest populair