Elizabeth Olsen heeft advies voor nieuwe Marvel-acteurs: "Doe dit niet"

Acteurs die meer creatieve input willen hebben, moeten dit doen volgens de Scarlet Witch-vertolkster.

Door redactie
Elizabeth Olsen maakte in 2015 haar debuut als Wanda Maximoff alias Scarlet Witch in het Marvel Cinematic Universe. De actrice is dan ook al heel wat jaren te zien in de superheldenfilms en -series. Dit advies heeft ze voor andere Hollywoodsterren die een Marvel-rol aannemen.

Het scoren van een Marvel-rol kan van grote betekenis zijn voor de carrière van een acteur, maar komt ook met nadelen. Hoewel de contracten van de studio minder rigide zijn dan vroeger, betekent een klus voor Marvel vaak jarenlange verplichtingen.

Contractuele verplichtingen
Elizabeth Olsen kan daarover meepraten. Ze speelt immers alweer bijna acht jaar de rol van het populaire personage Wanda Maximoff. Ook voor haar voelde haar Marvel-contract soms als een doorn in het oog.

"Door al mijn verplichtingen voor Marvel kon ik andere klussen soms niet aankeken terwijl deze beter pasten bij mij als persoon en bioscoopbezoeker", zei ze eerder al in een interview met The New York Times.

Meer creatieve input
Olsen raadt alle nieuwe sterren die een rol scoren in het Marvel Cinematic Universe om slechts te tekenen voor één film of serie.

"Op die manier heb je bij je volgende Marvel-klus meer creatieve controle", vertelt de actrice in de podcast Happy Sad Confused.Een ster heeft immers dan meer ruimte bij de volgende contractonderhandelingen, zeker als hun eerste project voor de studio een groot succes was.

NieuwsFilm

meest populair