Nu al kritiek op de slechterik Ursula uit 'The Little Mermaid'

Nu al kritiek op de slechterik Ursula uit 'The Little Mermaid'

De meningen zijn verdeeld over de nieuwe rol van deze iconische slechterik

Hoewel Disney's nieuwste live-actionfilm The Little Mermaid in de smaak lijkt te vallen bij het publiek, is niet iedereen even positief over de film. Zo krijgt de rol van de slechterik Ursula momenteel behoorlijk wat kritiek.

Hoewel de acteerprestatie van actrice Melissa McCarthy vooral geprezen wordt, krijgt het werk achter de schermen een flinke lading kritiek te verduren.

Visagist
De kritiek betreft de make-up artiest die verantwoordelijk is geweest voor de uiteindelijke 'look' van de slechterik. Zo wordt er gezegd dat de visagist, Peter King, niet de juiste man voor de job was omdat hij geen lid is van de LGBTQ+ gemeenschap.

Fans vinden dat de baan naar een queer visagist had moeten gaan vanwege de originele inspiratie achter het uiterlijk van Ursula. Het originele tekenfilmpersonage is namelijk gebaseerd op de dragqueen Divine, die voornamelijk bekend staat om haar rol in de controversiële film Pink Flamingos.

"Beledigend"
King zelf heeft inmiddels gereageerd op de kritiek. In een interview laat hij weten geraakt te zijn door het commentaar. Hij vertelt: "Ik vind dat heel beledigend. Waarom zou ik het niet zo goed kunnen doen als een queer make-up artiest?"



Hij laat weten de kritiek niet te begrijpen. "Een visagist kan make-up ontwerpen zonder een directe band te hebben met de aard van wat ze aan het ontwerpen zijn," aldus King.



NieuwsFilm

meest populair