Wat de Stephen King-film 'The Boogeyman' echt angstaanjagend maakt volgens hoofdrolspeler Sophie Thatcher

Wat de Stephen King-film 'The Boogeyman' echt angstaanjagend maakt volgens hoofdrolspeler Sophie Thatcher

Net zo eng als de boeman.

Actrice Sophie Thatcher sprak met Digital Spy over wat haar aantrok bij haar personage Sadie in de horrorfilm The Boogeyman en legt uit wat de film zo zenuwslopend eng maakt.

The Boogeyman is boekverfilming van het gelijknamige korte verhaal van Stephen King uit 1973. Het verhaal gaat over een familie die geteisterd wordt door een entiteit. De film kreeg in april het publiek al aan het schreeuwen, waardoor scènes opnieuw geknipt moesten worden, lees hier meer hierover.

Net zo eng als de boeman
Maar volgens Sadie zijn de horrorscènes van de film niet wat haar zo bang maakt, maar juist de herinnering aan de sociale druk op de middelbare school. "Mensen vroegen aan mij 'Wat was het engste deel van de film?'", vertelt Thatcher.

"Ik had zoiets van, misschien die ene scène waarin iedereen langskomt en ze iedereen probeert te vermaken, want dat is zo realistisch. Ik denk dat de middelbare school net zo eng is als de boeman."

Stephen King
Ook was validatie vanaf Stephen King's kant erg belangrijk voor de actrice. "Ik herinner me dat ik tijdens het filmen gewoon een beetje bang was, in de hoop dat we zijn verhaal wel goed na zouden leven," aldus Thatcher.

En met die validatie zit het wel goed. King was zelf zo enthousiast dat hij pleitte voor een release van The Boogeyman in de wereldwijde bioscopen. Lees hier meer.

Vertrouwen in het script
Het verhaal speelde dus een flinke rol en het was zelfs wat Thatcher aantrok aan de rol van oudere zus en studente Sadie Harper."Het script was verwoestend. Sadie is gewoon een heel gecompliceerd, complex personage. En ze heeft zo'n ongelooflijke boog",vertelt Thatcher.

"Als actrice was dat meteen wat me aantrok. Ik heb het gevoel dat het heel goed vertaald is naar het scherm, je voelde dat in het script, je kon de doodsangst voelen." Diezelfde doodsangst dat het publiek meemaakte bij de eerste voorstellingen, zoals hieronder te zien is:


"Het komt zelden voor dat je dat voelt bij het lezen van veel scripts en veel genre-dingen, maar je weet ook gewoon dat dit een verhaal van Stephen King is, en daar zit dat vertrouwen in," aldus de actrice.

"Monsters bestaan niet"
Bekijk hieronder de trailer van The Boogeyman en ervaar samen met Sadie en zusje Sawyer dat monsters toch echt wel bestaan:


The Boogeyman geregisseerd door Rob Savage kruipt vanaf 1 juni de Nederlandse bioscopen binnen.

NieuwsFilm

meest populair