Nieuwste oorlogsfilm van Netflix verovert de koppositie in Netflix Top 10

Het Duitse Blood & Gold tikt eindelijk Jennifer Lopez van koppositie.


Na ruim een week aan kop van de Netflix Tiop 10 te hebben gestaan heeft de nieuwste film van Jennifer Lopez afstand moeten doen van de eerste stek. Deze is nu voor de oorlogsfilms Blood & Gold, een Netflix Original uit Duitsland.

Het is na Im Westen nichts Neues alias All Quiet on the Western Front de tweede Duitse originele Netflix-oorlogsfilm die het goed doet op de streamer. Dit keer komt de film van Blood Red Sky-regisseur Peter Thorwarth.

Stevig
De duidelijk stevige oorlogsfilm heeft rollen voor onder andere Robert Maaser, Roy McCrerey en Stephan Grossmann en de ontvangst is prima te noemen met op Rotten Tomatoes 67 procent op de Tomatometer en 76 procent als Audience Score.

"Met scherpe montage en vlotte actie komt de film een behoorlijk eind, maar een boeiend verhaal, waargebeurd of niet, is ver te zoeken," aldus FilmTotaal-recensent Mitchell van Vuren die de film 2 sterren toebedeelde.

Nu op Netflix
heb je Blood & Gold nog niet gekeken, dan kun je eventueel naar Netflix gaan om de film daar te bekijken.


De deserteur Heinrich is op weg naar zijn dochter als hij wordt tegengehouden door een SS-troep. Terwijl hij aan een boom hangt, wordt hij op de laatste seconde gered door de moedige boerin Elsa.

De twee worden verenigd door hun gemeenschappelijke vijand en hun strijd voor gerechtigheid en hun families. De spannende en bloedige zoektocht naar een Joodse goudschat begint en brengt bittere geheimen aan het licht.

NieuwsFilm

meest populair