Quentin Tarantino wil geen "nep-Amerikanen" in zijn laatste film

Heeft de regisseur een punt of slaat hij door?


Filmregisseur Quentin Tarantino staat bekend om zijn eigen stijl en zijn sterke mening als het op films aankomt. In een recent interview maakt de regisseur een opmerkelijk statement over Britse en Australische acteurs in Hollywood.

Momenteel is Tarantino druk bezig met zijn nieuwste film The Movie Critic. Terwijl er steeds meer details omtrent het project naar buiten komen, lijkt de Pulp Fiction-regisseur ook bezig te zijn met de casting van de film.

Britse Acteurs
In een interview met nieuwsoutlet Deadline vertelt Tarantino dat hij geen Britse acteurs wilt casten voor zijn nieuwste film. Sterker nog, de acteurs zullen echt van Amerikaanse komaf moeten zijn. De regisseur heeft hier naar eigen zeggen een goede reden voor.

"Ik heb niks tegen de Britten, maar we leven nu in een hele rare tijd. Als mensen zullen terugblikken op de hedendaagse filmindustrie, zijn het allemaal Britse en Australische acteurs die doen alsof ze Amerikaans zijn. Niemand acteert meer met zijn eigen stem", aldus Tarantino.

Margot Robbie
Quentin Tarantino heeft in het verleden ook niet-Amerikaanse acteurs en actrices gecast voor Amerikaanse rollen. Zo speelde Margot Robbie, een Australische actrice, niemand minder dan Sharon Tate in Once Upon A Time in Hollywood.Het lijkt er dus op dat Tarantino voor zijn 10e en laatste film voor een hoog gehalte aan authenticiteit wilt gaan. Volgens de regisseur hebben de Amerikaanse acteurs, door veel rollen te laten spelen door Britten, "hun eigen territorium opgegeven".

The Movie Critic
Voor Tarantino's laatste film, The Movie Critic, wilt de regisseur graag samenwerken met een acteur met wie hij nog nooit eerder heeft samengewerkt. De filmmaker gaf eerder al aan opzoek te zijn naar een 35-jarige acteur voor de hoofdrol.The Movie Critic zal deze zomer in pre-productie gaan. De verwachting is dat de opnames ergens in de herfst zullen plaatsvinden.

NieuwsFilm

meest populair