Aangrijpende Nederlandse topfilm staat op het punt Netflix te veroveren

De film Kapsalon Romy in de Top 10.


De afgelopen periode verschenen er de nodige Nederlandse speelfilms op Netflix, ook oudere films. En deze films doen het vaak erg goed in de Netflix Top 10. Ook het drama Kapsalon Romy uit 2019 staat nu in de lijst.

De film van regisseur Mischa Kamp (LelleBelle, Sing Song) wordt door Netflix omschreven als "sentimenteel" en "voor het gehele gezin". Je ziet rollen van onder andere Vita Heijmen, Beppie Melissen en Noortje Herlaar.

Sterk ontvangen
De Nederlandse dramafilm staat op de IMDb op een nette 7,1/10 na ruim 600 stemmen en Moviemeter noteert een sterke 3,55/5 na 149 stemmen. FilmTotaal-recensent Kai van Zoelen kwam tot 3,5 ster:

"Het duurt lang voordat de trieste toon de overhand krijgt. Kamp en Bos gaan de serieusheid van de ziekte zeker niet uit de weg, maar dankzij het onschuldige perspectief van Romy blijft Kapsalon Romy lange tijd een lichtvoetig drama over alzheimer."

Nu op Netflix
Wil je Kapsalon Romy graag even zien, dan vind je de film van 90 minuten nu hier op Netflix.


Als de tienjarige Romy met haar aanstekelijke charme de kapsalon van haar zieke grootmoeder nieuw leven inblaast, verveelt niemand zich meer.

NieuwsFilm

meest populair