Sergio Calderón, het 'hoofd op stok' in 'Men in Black', is op 77-jarige leeftijd overleden

De Mexicaanse acteur van 'Men in Black' en 'Pirates of the Carribean' is op natuurlijke wijze overleden.


De vriendelijke, Mexicaanse acteur Sergio Calderón is op 77-jarige leeftijd overleden. De naam Sergio Calderón zal niet meteen veel belletjes doen rinkelen. Toch speelde hij in bekende films als Men in Black en Pirates of the Caribbean 3: At World's End.

Op zijn film-cv staan meer dan 30 films, waaronder The Revengers (1972), The Missing (2003), The Ruins (2008) en Little Fockers (2010). Vorig jaar was hij te zien in het laatste seizoen van de FX-serie Better Things.

Iconisch beeld
Ook zou je Calderón kunnen kennen van de originele Men in Black (1997) als 'het hoofd op een stok'. In de scène draagt een als vluchteling vervormde alien het hoofd van Calderón.

In de betreffende scène wil een groep vluchtelingen de grens oversteken. Dan vraagt Agent K (Tommy Lee Jones) aan Calderóns karakter: "Wat als ik je gezicht breek? Je bent erg lelijk, nietwaar?" om er aan toe te voegen: "Je spreekt geen woord Spaans". Vervolgens ontmaskert hij hem met een mes en komt de alien tevoorschijn.

Pirates of the Carribean
Later speelde Calderón nog kapitein Eduardo Villlanueva in Pirates of the Caribbean 3: At World's End (2007). Met trots plaatste de bescheiden acteur toen foto's van zichzelf op Twitter met Johnny Depp en Keith Richards.


Bekijk hier de alien scène met Calderón in Men in BlackNieuwsFilm

meest populair