Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

At the End of the World, the Adventure Begins

Duurt te lang, maar heeft wel een sterk, goed doordacht verhaal met spectaculaire finale.
play

6,3 details

  • 169 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
169 Min Verenigde Staten

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten onze helden om naar het einde van de wereld te reizen om Kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, die hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben. Toch stemt hij in om te helpen en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moet ieder partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten....

Regie
Gore Verbinski
Cast
Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Stellan Skarsgård, Geoffrey Rush, Naomie Harris, Bill Nighy, Jonathan Pryce, Kevin McNally, Tom Hollander, Jack Davenport, Martin Klebba, Mackenzie Crook, Lee Arenberg, David Bailie.
Budget
$ 300.000.000
Opbrengst
$ 961.000.000
Release
19.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp (Jack Sparrow), Geoffrey Rush (Barbossa), Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann) e.a. | Speelduur: 168 minuten | Jaar: 2007

Overdaad, overkill en over de top: tot nu toe de sleutelwoorden van de grote actiefilms van 2007. Na het apocalyptische bloedbad van Mel Gibson volgde de volledig opgeblazen, over de top miskleun 300 en recentelijk ging Spider-Man 3 nog ten onder aan teveel personages en verhaallijnen die niet goed werden uitgewerkt. En nu is er Pirates Of The Carribean: At World’s End met een lengte van bijna drie uur. En eigenlijk vormt hij samen met het vorige Pirates-vervolg één film, waardoor je op een totale lengte van vijf uur en twintig minuten uitkomt. Kennen de studio’s geen maat meer in Hollywood?

Nu is een lange speelduur op zichzelf geen probleem, maar voor het pure escapisme dat de Pirates-films bieden, is dit derde deel toch echt wat te lang. De vele verhaallijnen die in het tweede deel al waren opgezet, worden nu verder uitgewerkt zodat alle personages hun eigen plaats krijgen in het grote piratenuniversum. Al wordt daar gelukkig wel de tijd voor genomen, hadden er ook wel wat minder personages in de film gemogen. Maar dat is een erfenis van de vorige film, waarin naast de vaste hoofdpersonen heel wat nieuwe figuren werden geïntroduceerd, die overigens wel allen memorabel waren en dat ook nu nog zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Pirates of the Caribbean: At World's End Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pirates of the Caribbean: At World's End

acties