Dit is waarom je 'Oppenheimer' in IMAX moet gaan kijken

Gave beelden van hoe Christopher Nolan zijn nieuwste film opnam.


Regisseur Christopher Nolan (Inception) omarmde al snel het grote IMAX-formaat bij het maken van zijn films. Ook zijn volgende film Oppenheimer maakt weer gebruik van IMAX-camera's. Onderstaande video laat goed zien hoe de IMAX-camera's ingezet worden op de set.

De video komt van Universal Pictures en schrijft op YouTube de volgende zin: "Geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is Oppenheimer een epische thriller, geschoten in IMAX®, die het publiek meesleept in de hartslagverhogende paradox van de raadselachtige man die het risico moet nemen om de wereld te vernietigen om het te kunnen redden."

Oppenheimer is opgenomen door cameraman Hoyte van Hoytema. In onderstaande video onthult de Nederlands-Zweeds cinematograaf waarom hij IMAX zo'n gaaf formaat vindt.

Groot beeld, grote namen
In Oppenheimer zijn met Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett en Kenneth Branagh ook heel wat grote sterren te zien. Vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen.


In Nederland hebben we ondertussen zes IMAX-zalen waarop bioscoopfilms worden vertoond. Deze vind je in de Pathé vestigingen in Amsterdam (Arena), Arnhem, Eindhoven, Rotterdam (Schouwburgplein), Den Haag (Spuimarkt) en Tilburg. In Arnhem hangt het grootste IMAX-doek van 21 x 12 meter.NieuwsFilm

meest populair