Tom Hanks verrast: "ik haat meerdere films waarin ik te zien ben"

De acteur is redelijk streng voor zichzelf


Soms zijn acteurs naderhand niet helemaal tevreden met hun eigen acteerprestaties, ook wil het wel eens gebeuren dat ze de film waarin ze spelen ronduit slecht vinden. Topacteur Tom Hanks geeft nu in een interview toe dat hij sommige films waarin hij speelt echt haat.

Hollywoodster Tom Hanks heeft de afgelopen decennia meerdere iconische filmrollen vertolkt. Met films als Forrest Gump, Cast Away en Catch Me If You Can heeft de tweevoudig Oscarwinnaar een indrukwekkend CV weten op te bouwen. Toch doet de acteur nu een opmerkelijke uitspraak.

Kritiek
In een interview met The New Yorker, geeft Hanks toe dat hij sommige films waaraan hij heeft meegewerkt nu blijkt te haten. Alhoewel de acteur geen titels noemt, duikt hij wel in het hele proces over hoe dat tot stand komt.

Alhoewel de acteur erg streng is voor zichzelf, lijkt hij het ook een beetje te relativeren. "We hebben allemaal films gezien die we haten, ik heb gespeeld in sommige films die ik haat, en jij hebt films met mij gezien die je haat.", aldus Hanks.

Proces
Volgens de Hollywoodster zijn er een paar momenten die bepalend zijn voor het succes van een film. "Het begint met ja zeggen tegen een rol, vervolgens zie je het eindresultaat en vindt je het leuk of niet", vervolgt de acteur."Uiteindelijk gaat de het publiek zijn mening vormen en daarna heb je de financiële resultaten. De laatste stap is hoe de film meegaat met de tijd. Hoe weerhoudt een de film zich na 20 jaar?", vraagt de acteur zich af.

Resultaat
Het stappenplan dat de acteur schetst dragen allemaal bij aan hoe je als acteur tegen de film aankijkt. Alhoewel Hanks redelijk streng is voor zichzelf, hoeft hij zich niet te schamen voor zijn eigen oeuvre.Momenteel is Tom Hanks te zien is Wes Anderson's Asteroid City, die later deze maand een release krijgt. Het gehele interview met Tom Hanks kan je hier lezen.

NieuwsFilm

meest populair