Regisseur en producent megaflop 'Lightyear' ontslagen door Disney

Maar ze zijn zeker niet de enige die het veld moeten ruimen...


Alles wat er momenteel in de wereld aan de hand is, heeft ook zo zijn effect op de filmindustrie. En dat geldt ook voor The Walt Disney Company.

In de laatste weken heeft het megabedrijf ruim 7000 mensen moeten ontslaan, en 75 daarvan waren bij Pixar volgens nieuwsbron Reuters.

Pijnlijke zaak
Onder die 75 ontslagen bij Pixar bevinden zich ook de 48-jarige Angus MacLane, die vorige jaar nog het geflopte Lightyear regisseerde en produceerde. Maar ook namen als publiciteit-hoofd Michael Agulnek en animatie-veteraan Galyn Susman moeten na vele jaren van dienst het veld ruimen.De grootste verrassing onder deze namen is zonder twijfel Susman, die al dertig jaar voor Pixar werkte. Susman staat in Hollywood ook wel bekend als de producent die Toy Story 2 indertijd wist te redden van de ondergang.

Talent de laan uit
De jonge MacLane werkte eerder mee aan animatiefilms als Coco, Incredibles 2 en Toy Story 4 en maakte met Lightyear de overstap naar regisseur.

Ruim 10 jaar geleden stuurde Pixar voor het laatst zoveel en zo'n grote namen de laan uit. Dit gebeurde toen The Good Dinosaur. Zestig mensen werden toen ontslagen, waaronde regisseur Bob Peterson.

Logische consequenties


Lightyear was met een budget van 200 miljoen dollar een peperdure productie. En als je weet dat de film wereldwijd slechts 226 miljoen binnenharkte, dan weet je gewoon dat er koppen gaan rollen.

NieuwsFilm

meest populair