'Star Wars'-icoon Mark Hamill nu écht klaar om definitief afscheid te nemen van Luke Skywalker

'Star Wars'-icoon Mark Hamill nu écht klaar om definitief afscheid te nemen van Luke Skywalker

Toch zegt hij nooit 'nooit' tegen een terugkeer.

Mark Hamill is klaar om definitief afscheid te nemen van Luke Skywalker, het Star Wars-personage waarmee hij wereldberoemd werd. Dat vertelt de 71-jarige acteur in een interview met het Amerikaanse televisieprogramma CBS Sunday Morning.

Hamill maakte in 1977 zijn debuut als Luke Skywalker in Star Wars: A New Hope en speelt de rol nog altijd. Hij was voor het laatst te zien in de streamingserie The Mandalorian.

Populair
De Hollywoodster werd dankzij zijn rol in de Star Wars-franchise wereldberoemd. En hoewel hij dankbaar is voor alle steun van de fans, nam hij de rol in beginsel gewoon aan om geld te kunnen verdienen.

"Ik had nooit verwacht dat ik herinnerd zou gaan worden voor iets. Ik wilde gewoon van mijn hobby mijn beroep maken", vertelt Hamill. "Wel prijs ik me gelukkig dat ik voor deze mooie rol wordt herinnerd".

Einde verhaal
De acteur stelt "nooit 'nooit' te zeggen" wanneer het aankomt op een terugkeer. Toch is Hamill er helemaal op voorbereid om zijn lichtzwaard voorgoed achter zich te laten.



"Ik zie eigenlijk geen reden meer om terug te keren", zegt Hamill. "Er zijn zoveel andere personages waarmee geweldige verhalen te vertellen zijn en ik heb niet gevoel dat Luke daarvoor nog nodig is. Ik heb mijn tijd gehad".

NieuwsFilm

meest populair