Eerste recensies 'The Flash': Beste superheldenfilm in jaren?

De volgende film in het DC Extended Universe.


Over een week dan draait de veelbesproken superheldenfilm The Flash in de Nederlandse bioscopen. De film moest oorspronkelijk al in 2018 uitkomen, maar door een hoop gedoe achter de schermen was er maar liefst vijf jaar vertraging.

Nu de film van Andy Muschietti bijna te zien is, zijn de eerste volledige recensies online verschenen. Op het moment van schrijven zijn er 63 verzameld op Rotten Tomatoes en die komen samen uit op een Tomameter-score van 73 procent, met een 6,30/10 als gemiddelde beoordeling.

Beste superheldenfilm in tijden?
Even geleden was er een bijzonder positieve ontvangst na de eerste vertoningen aan de pers, maar de volledige recensies laten blijken dat we zeker niet te maken hebben met "een van de beste superheldenfilm in tijden".

"Los van de filmreeks bekeken, heeft deze film van Andy Muschietti veel te bieden. De film vertoont regelmatig flitsen van genialiteit die hem een stuk beter maken dan de meeste van de bestaande DC Universe-films," vindt Kate Erbland van IndieWire.

Zeer positieve reacties
Maar er zijn zeker erg positieve reviews te vinden. Zo schrijft Charlotte O'Sullivan van London Evening Standard: "Dit is tot nu toe een van de beste superheldenfilms van de 21e eeuw. Leun achterover en geniet van flitsen van grootsheid."

En David Fear van Rolling Stone: "The Flash is verreweg de beste film die voortkomt uit deze moderne, post-Nolan Warner Bros./DC-samenwerking."

Mindere reacties
"In The Flash wordt het multiversum dat zich opent gebruikt om met het verleden te spelen en dient het als een excuus om alles behalve de Batcave-gootsteen op het publiek af te schoeten," aldus Owen Gleiberman van Variety.


En misschien wel het pakkends: "Michael Keatons terugkeer als Batman redt deze film," aldus Matt Singer van ScreenCrush.

Volgende week
Vanaf woensdag 15 juni draait The Flash met onder meer Ezra Miller in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm

meest populair