Christopher Nolan schreef 'Oppenheimer' op een wel hele speciale manier

Christopher Nolan schreef 'Oppenheimer' op een wel hele speciale manier

Je kijkt door Oppenheimers ogen.

Christopher Nolan schreef het script voor Oppenheimer op een hele bijzondere manier. Namelijk in de eerste persoon.

De regisseur van onder andere Interstellar en Inception komt deze zomer met een drie uur durend historisch drama over de uitvinding van de atoombom. Compleet met zwart-witbeelden en een bijzonder script.

Script in de eerste persoon
In een interview met Empire onthulde Nolan dat het script volledig is geschreven vanuit het standpunt van J. Robert Oppenheimer zelf.

"Ik schreef eigenlijk in de eerste persoon, wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik weet niet of iemand het ooit eerder heeft gedaan. Maar het punt is, met de kleursequenties, die het grootste deel van de film vormen, wordt alles verteld vanuit het standpunt van Oppenheimer - je kijkt letterlijk door zijn ogen."

IMAX
De film is deels in het zwart-wit gefilmd, dit was een ingewikkelde taak. De film werd geschoten met IMAX-camera's, wat betekende dat er nieuwe apparatuur ontwikkeld moest worden om een zwart-wit IMAX-formaat te realiseren.



Project van enorme schaal
Met een speciale IMAX-camera, een atoombom scene zonder CGI en een enorme sterrenkast die onder anderen bestaat uit Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr. en Florence Pugh, kunnen we gerust zeggen dat het een project van enorme schaal is.

Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair