Pijnlijk: Keiharde flop voor Disney en Pixar in het vooruitzicht

Pijnlijk: Keiharde flop voor Disney en Pixar in het vooruitzicht

Elemental sluit aan bij recente zwak presterende Pixar-films.

De animatiefilms van Pixar waren jarenlang bijna altijd kaskrakers. De afgelopen jaren lijkt de animatiedochter van Disney moeite te hebben om het grote publiek te vinden. Het aankomende Elemental zou zomaar een gigantische flop te kunnen gaan worden.

De eerste box office-voorspellingen zijn erg mager. Naar verluidt kostte Elemental maar liefst $200 miljoen om te maken, maar in Noord-Amerika zou de animatiefilm slechts $37 miljoen ophalen tijdens het eerste weekend. Dit meldt THR.

Dikke flop
Eind mei werd Elemental vertoond tijdens het Cannes filmfestival en werd daar mager ontvangen. Na 16 recensies staat de animatiefilm op slechts 63 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

De film gaat over Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige, go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

Magere Pixar-jaren
In 2017, 2018 en 2019 waren er grote successen met respectievelijk Coco ($807 miljoen wereldwijd), Incredibles 2 ($1,2 miljard) en Toy Story 4 ($1,1 miljard). Mede door corona verschenen de daarna uitgebrachte films Onward, Soul, Luca en Turning Red beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen.


Afgelopen jaar was Lightyear - tegen de verwachtingen in - een flinke flop. De $200 miljoen kostende spin-off van Toy Story kwam niet verder dan $226,4 miljoen wereldwijd. In 2024 verschijnen Elio en Inside Out 2.

Midden juli
Elemental, de enige Pixar-bioscoopfilm in 2023, van Peter Sohn (The Good Dinosaur) draait vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair