'Transformers: Rise of the Beasts' doet de kassa flink rinkelen, toch?

'Transformers: Rise of the Beasts' doet de kassa flink rinkelen, toch?

De box office-score lijkt prima te gaan worden, maar niet top.

De laatste twee Transformers-films Bumblebee (2019) en Transformers: The Last Knight (2017) verschillen flink van elkaar als het gaat om de ontvangst. Aan de financiële kant waren er veel overeenkomsten. Ondanks respectabele omzetten, waren deze beduidend lager dan de eerste vier films in de reeks.

Deze week gaat Transformers: Rise of the Beasts in wereldwijd in première en na het wisselende ontvangst wordt er iets meer duidelijk over de opbrengst na het eerste weekend. Volgens Variety komt de weekendopbrengst in de States uit op zo'n $50-60 miljoen.

Betere score
Deze omzet is beter dan de eerder genoemde films. Bumblebee startte in Noord-Amerika met slechts $21,7 miljoen en Transformers: The Last Knight kwam in het premièreweekend niet verder dan $44,7 miljoen.

De positievere ontvangst onder het publiek kan ervoor zorgen dat de opbrengst richting de $60 miljoen gaat, en misschien wel meer dan dat.

Toekomst
De $200 miljoen kostende Transformers-film van Steven Caple Jr. (Creed II) zal wel flink wat geld in het laatje moeten brengen. Om financieel succesvol genoemd te worden is dat zeker meer dan $500-550 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair