'Across the Spider-Verse' krijgt snel een onverwacht vervolg: 'The Spider Within'

'Across the Spider-Verse' krijgt snel een onverwacht vervolg: 'The Spider Within'

We krijgen geen genoeg van de populaire superheld

Bioscopen lopen vol met bezoekers van de nieuwe Spider-Man: Across the Spider-Verse. Wie niet genoeg kan krijgen van de populaire superheld, heeft niks te klagen. Fans worden namelijk getrakteerd op nóg een toevoeging aan de franchise: de korte film The Spider Within.

Sony Pictures Animation, het productiebedrijf van het nieuwste vervolg op de hit Spider-Man: Into the Spider-Verse komt met een speciale korte film over hoofdpersonage Miles Morales.

'The Spider Within'
De korte film genaamd The Spider Within ging deze week in première op het Annecy International Film Festival in Frankrijk. De film gaat over Miles Morales die als gevolg van schoolstress, examens en relaties een paniekaanval krijgt.

De film schijnt licht op mentale gezondheid, een onderwerp dat volgens regisseur Jarelle Dampier erg relevant is. "In de post-pandemische wereld had ik het gevoel dat ik veel trauma's had opgelopen. Ik denk dat velen van ons dat hadden. Een van de grote dingen die naar boven kwamen, was angst," aldus Dampier.

Jonge makers
De korte film is gemaakt door een groep filmmakers van het LENS programma van Sony. Dit mentortraject is bedoeld om jonge, getalenteerde filmmakers uit ondergerepresenteerde groepen een eerlijke kans te geven in de filmindustrie.



Wanneer de film een wereldwijde release krijgt, is op dit moment nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair