Deze fout maakten de 'The Karate Kid'-films al 2 keer en straks gebeurt het opnieuw

Deze fout maakten de 'The Karate Kid'-films al 2 keer en straks gebeurt het opnieuw

Gaat de volgende film weer de fout in?

The Karate Kid is zonder twijfel een van de populairste films uit de jaren 80. Het succes van de eerste film uit 1984 zorgde voor meerdere vervolgfilms, een reboot en de razend populaire vervolgserie Cobra Kai. Een nieuwe film klinkt dus misschien als een goed idee, maar de kans is groot dat die een bekende fout gaat maken.

Dankzij Cobra Kai is de Karate Kid-franchise hotter dan ooit tevoren. De serie is een van de best bekeken series op Netflix en wordt door zowel fans als critici goed ontvangen. Sony Pictures wil natuurlijk gebruik maken van dit momentum en komt volgend jaar met een nieuwe film.

Next Karate Kid
De eerste Karate Kid kreeg twee directe vervolgen met Daniel LaRusso (Ralph Maccio) in de hoofdrol. In 1994 verscheen The Next Karate Kid. Tegenwoordig zouden we een softe reboot noemen. De film had een nieuw hoofdpersonage in Julie Pierce (Hillary Swank) en een compleet andere setting, maar Pat Morita keerde terug als Mr. Miyagi, waardoor het geen volledige reboot is.

The Next Karate Kid probeerde dus hetzelfde trucje uit te halen als de originele Karate Kid, maar dan met een nieuwe protagonist en een andere setting. De film wist het succes van de originele film niet na te bootsen.

Reboot
In 2010 bracht Sony Pictures een complete reboot uit van The Karate Kid. Jaden Smith had deze keer de hoofdrol van Dre Parker en Jackie Chan nam de Mr. Miyagi-achtige rol van Mr. Han op zich.


De film werd redelijk ontvangen en deed het best prima op de box-office, maar ook met een volledige reboot die dezelfde verhaalstructuur van de originele film volgde, had Sony Pictures alweer niet de hit waar ze op hoopten.

Nieuwe film
De nieuwe Karate Kid-film lijkt dus weer dezelfde fout te gaan maken. Er zijn nog weinig details bekend, maar de film wordt beschreven als "de terugkeer naar de originele 'Karate Kid'-franchise."


Het lijkt er niet op dat ze ermee bedoelen dat de verhalen van de originele personages weer worden opgepakt en verder uitgebreid worden zoals in Cobra Kai. De film wordt waarschijnlijk alweer een reboot, maar we zullen het pas zeker weten wanneer de film op 7 juni 2024 in de bioscoop verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair